Nak tau lagi? Meh klik :)

Wednesday, November 10, 2010

Sedihnya

www.tips-fb.com
Salam!


Ni ada satu cerita yang agak sedih la jugak. aku taknak la citer panjang, elok korang baca sendiri. 


******** *********



Ada la tiga orang sahabat ni. Nama dorang dorang Akak, Along dan Pendek. Dorang ni tinggal serumah kat sebuah apartment 60 tingkat. Petang tu, lepas je dorang tamat bertugas dorang pun balik la bersama-sama, together-gether macam selalu jugak.



Nak dijadikan citer~ dorang ni pelik la nape ramai orang berkumpul kat depan lif tu. Ada gathering ka? Parti kot?



Hehe. Rupanya bekalan elektrik terpadam. So, lif pun tak dapat nak berfungsi laa. Lorh~


Memandangkan dorang 3 ni tinggal kat tingkat 60 yang kat atas skali tu, dorang pun start la berbincang ape ntah~


Akak : Alamak, macamana ni? Rumah kita tu dah la kat atas sekali. Mampus den!


Along : Aduhhh! Bengong kepala aku, nak naik tangga tu larat ke? Huhuhu~


Pendek : Hmm~ aku rasa elok kita naik je la tangga tu. Ni pun tak tahu lagi bila elektrik nak idop.


Akak : Aku ada satu idea! Apa kata kita naik tangga tu sambil bercerita. Tapi kita kena la citer pasal mende yang sedih je, sebab kalo kita buat cerita lawak nanti semput pulak sebab ketawa banyak sangat. Biar kita serius dengar citer. Hehehe~



Dorang pun bersetuju dengan cadangan Akak tadi. So, dorang mula la melangkah kaki kanan mendaki anak-anak tangga untuk menuju ke tingkat 60 yang sangat la tinggi dan mencabar seperti mendaki Gunung Everest itu. Sedang dorang asyik melawan graviti bumi, Akak pun start dengan cerita beliau.



Akak : Sejarah idop aku kan, masa kecik dulu punya la sedih sangat. Aku membesar tanpa ayah. Ayah aku meninggal masa aku masih dalam kandungan. Dari kecik aku... bla bla bla bla bla... 




Punya la sedih dorang dengar cerita Akak sampai meleleh-leleh air mata tu. Sedar tak sedar dorang dah sampai kat tingkat 20. Dorang berhenti sekejap, bukan sebab penat tapi nak lap air mata tu. Kemudian barulah sambung balik menaiki tangga tadi. Along pun start la ngan citer dia.



Along : Sejarah hidup aku lagi sedih. Masa umur aku 5 tahun, kedua mak ngan ayah aku meninggal dalam kemalangan jalan raya. Aku dibesarkan oleh abang sulung  aku yang masa tu umur dia baru je 15 tahun. Abang sulung aku tak sekolah. Dia terpaksa bekerja sebab nak sara kami 4 orang adik beradik. Bla bla bla bla bla...




Sekali lagi dorang meleleh air mata kesedihan, sampai hingus pun meleleh skali. Punyalah lama cerita Along tadi. Sedar tak sedar je dorang dah sampai kat tingkat 55. Tinggal 5 tingkat je lagi nak sampai ke rumah dorang. Sambil melangkah nak menuju ke tingkat 56, Pendek pun mula la menyampuk.



Pendek : Alaaaaaa~ korang punya citer semua tak sedih langsung. Citer aku ni lagi la sedihhhhh sangat-sangat!


Akak : Kau ada sejarah hidup jugak ke?


Pendek : Emmmm~ mungkin arini dalam sejarah la kot.


Along : Cerita je la, kita dah tinggal 4 tingkat je lagi ni.


Pendek : Uwaaaaaa~!!!! Aku sedih sebab... KUNCI RUMAH KITA! AKU TERTINGGAL KAT DALAM KETA!!! UWAAAA~!!!! 




******** *********


Hahahha, amek kau!



Pendek,
Nimo

6 comments:

p[A]n[A]d[O]L said...

ha.ha.ha
nie xnya sedih, tapi sandi berabis..
hahaha

eZad niMo said...

hahahha!! lebih kurang la tu. hehehe =P

HAZWAN17 said...

gile sedih cite
menangis baca hahaha

eZad niMo said...

tau xpa. meleleh2 ingus ni. huhuhu~ XD

chentamiera said...

hak2..cian nyer..kah3..nasib2..sadis tul

eZad niMo said...

hehehe. itula, kesian dorg tu. huhuhu~