Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, November 21, 2009

Menyepi Bukan Bererti Menghilang @ Melarikan Diri

20 speaker(s)
www.tips-fb.com

Salam semuanya!!!!~

Dah agak terlalu lame la jugak aku tak mengarang kat dlm blog nih, rindu beno rasanye...hehehhe.... Bukan aku taknak mengarang lagi, tapi agak buzy la jugak sekarang nih. Tambahan pula, agak sukar nak online (Line tu yang melarikan diri sebenarnya, kesian kat aku kan? huhuhuhu...)

Hmm...Sejak lame menyepi nih, dah terlalu banyak perkara terjadi kat aku. Tak tau plak macamana nak citer kat korang sumer. Huhuhu. Sekarang ni pon ngah blur, tak tau lagi nak karang ape sebenarnye. Kalo korang nak tao, aku bukak blog ni arini pon atas permintaan member merangkap classmate bersamaan dengan housemate aku la jugak, kuikuikui~ :P

Emm...Kalo nak dijadikan citer, aku ada satu citer nak stoly molly kat korang, ehe. Pagi tadi aku tetiber je rajin nak basuh semua pakaian-pakaian aku yang harum-harum tu. Terjadi la citer bile aku ngah syok membasuh, member serumah ngan aku nak g toilet, so aku terpaksa la bukak pintu n kasi jalan kat dier. Dah tu, aku teruskan je lar perjuangan aku dalam bidang membasuh ni. Dah puas membuang, member aku tadi pon keluar la dari toilet. Nak dijadikan citer, dah kuar tu dier dok kunci plak aku dari luar. Haih, memang saje je budak nih...(kesian kat aku).

Dah puas membasuh tadi, aku pon nak kuar la kejap. Tapi tak boleh dah, sebab aku dah d kurung kat dalam toilet, waaa~ T_T ~ Then aku pon cuba la ketuk ketuk pintu, tapi takde sape yang mendengarnye. Ahh, malas la aku nak buang mase g.

Nasib baik aku ade bawak tuala, leh la terus mandi sementara menunggu bantuan tiba. Aduh, agak geram la jugak! Dah abes mandi pon masih terkunci lg??! Pasukan penyelamat pon tak tiba lagi, ape daa... Kalo banjir ke, kebakaran ke, dah lame mampus kot aku kat dalam tu?? uhuhu... Takper, aku cube lagi.

Kali ni aku ketuk kuat-kuat n banyak kali g, pastu terpaksa menjerit memanggil-manggil nama dorang sorang-sorang. Tapi malangnya still macam tu jugak. Haihh, aku dah tak tao nak wat ape lg. Sedih, geram, marah, bengang, sumernye ader. Terasa macam nak pecahkan je pintu tu, tapi kesian plak kat tuan umah t, terpaksa repair pintu untuk kami. Hahaha. Aku cuba ikhtiar jalan laen. Aku amik la gunting, konon nak bukak pintu guna gunting la kot, Hahaha (pelik-pelik~). Tapi cobaan aku gagal lagi, gagal lagi.

Wah!! Aku memang dah geram giler time tu, apesal la dorang ni sorang pon tak dengar n datang tolong aku?? Aku terus terfikir, ntah-ntah dorang dah g kuar agaknya, tinggalkan aku sorang-sorang kat situ. Mane tak nye, senyap je umah, tak dengar ape-ape pon. Just dengar sora aku yang merintih meminta pertolongan, hahaha.

Pastu aku terus fikir, gile ah aku nak dok dalam toilet tu lame-lame. Mati laaa~ huhuhu~ Tak lame kemudian, aku terdengar bunyi phone aku. Ha! Ada orang call aku, macamana aku nak jawab???

Aku terus memanggil-manggil lagi name dorang, mane la tao masih ada manusia g kat umah tu selain aku. Siap aku jerit g, "Oii, ada orang ka kat umah tok??? Torang suma weyh!!! Ain??!! Kak Anis??!! Sher??!!" Haha, kesiannya aku..... Last-last aku terdengar bunyi tapak kaki, YES!!! Lega sket ati nih, huhu.

Aku terus panggil-panggil sambil ketuk-ketuk pintu. Haha, lawak lar... Orang ketuk pintu dari luar, aku plak ketuk dari dalam. Adoh, memang lawak giler. Tengok-tengok Sher yang datang menyelamat n bukak pintu untuk aku, huhuhu. Thanks Shey!!! Engkau lah penyelamatku!!! (Wahaha, sengal nyer ayat).

Tapi kan, kesian plak kat Sher. Ye lar, untung-untung je aku marah n ngamok kat dier, melepas geram jap. Aku cakap, "Kenak torang kurung aku kat dalam ya?? Pahal aku teriak-teriak nunggah nama torang, sorang pun sik datang???" Hahaha, dengan muke yang agak marah la jugak, aku lepaskan kat Sher. Sorry Sher, geram gilak tek, huhuhu.

Sebab tak puas ati dikurung, aku terus cek bilik, carik Ain. Tengok-tengok die ngah sedap tido??? Ya Allah, geram ati mek koh... Hahaha... Ye lar, dorang sumer tdo, daku dikurung n ditinggalkan d toilet sorang-sorang. Dengan pintu dapo g yang bertutup, mane la dorang nak dengar sangat sora aku yang kecil n comel ini. Ish ish ish, hujung minggu yang agak kelakar bagiku.

Hahaha, k la geng. Aku dah nak blah nih. Takleh lame sangat, nak balek umah g. Ni pon on9 kat Marrybrown (MB) je sebenarnye, haha. K, tata all!! Take care~

Salam!~

Monday, August 31, 2009

Salam Kemerdekaan & Salam Ramadhan

8 speaker(s)
www.tips-fb.com
Salam Kemerdekaan!

Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera.

Khas buat semua rakyat Malaysia. Dalam kesempatan ni, aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52 tahun.

Sudah 52 tahun negara kita merdeka, dan aku sekarang baru je 20 tahun (macam takde kaitan je??). Aku berharap agar negara kita akan kekal aman makmur, damai sejahtera dan terus harmoni sentiasa. Usahlah kita nak berperang sesama sendiri, takde faedah pon. Menyeksa diri je ade lar. Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. So, jagalah nama baik kita, jangan dicemarkan dengan perbuatan-perbuatan terkutuk yang hanya akan mendatangkan bala kepada diri sendiri.

Renung-renungkan dan selamat beramal...


Salam Ramadhan!


Assalamualaikum w.b.t.

Sempena bulan yang mulia nih, aku nak mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kepada semua umat islam di seluruh dunia (terlambat sikit nak ucap).


Diharap Ramadhan kali ini akan lebih bermakna buat kita sekalian. Kepada sesaper yang boleh berpuasa, janganlah ditinggalkan. Kepada yang tertinggal, janganlah lupe nak ganti balik ye? Huhuhu. Kalo tak sempat ganti pose yang lalu, janganlah lupe bayar plak, ye dok? Hehehe. Terawih tu plak, kita sama-sama la kerjakan sementara masih mampu ni ye (peringatan buat aku sendiri gak, uhuhuhu...). Lagi, tunaikanlah ibadah puasa nih dengan penuh keikhlasan dan dengan elok-elok k. Semoga kita mendapat keberkatan dan pahala yang lebih, amin.


Tak lame g nak raya, tak sabar plak nak balik umah. Rindu ngan my family, my mom, my dad, abang-abangku yang tersayang and my one and only kakak. Raya sama-sama tahun tok, kakak ku ya jak sekda. Oh my sis, balik la umah raya tok, i miss u, huhuhu. Kepada si dia plak, miss u too, hehehe.


Btw, puasa jangan tak puasa taw! T korang takleh raya, hahaha. :P

Salam,

nimo

Saturday, August 15, 2009

Life in PKD Bau!!!

6 speaker(s)
www.tips-fb.com
Salam wat sumer!

Sorry, tak sempat nak gtaw ngan detail pasal gambar-gambar ni sumer, uhuhu. Ni lar gambar kitorang kat tempat praktikal aku ngan staf-staf PKD Bau dan member-member Kolej Kesihatan Awam Kuching (4 orang) yang praktikal sama-sama ngan kami d PKD nih.

Aku just upload sikit je gambar kitorang kat sini, sebab terlalu banyak kalo korang nak tengok sumer..hahaha. Erm, kalo nak tengok gak, korang g lar tengok kat Friendster & Facebook aku. Kat situ ade la jugak serba sedikit gambar-gambar kitorang nih, hehehe. Kalo nak lebih g, meh sini jumpa aku, amik kat laptop aku, hahaha.

Kalo aku jarang update aku nyer blog nih, sorry lah ye. Busy plak ngan praktikal nih, lagipon kat umah sewa aku takde tenet nak on9, kat office je dapat (tu pon aku masih malas nak on9, hohoho...).

Btw, thanks wat sumer blogger yang sudi jadi follower aku. Terkejut plak tengok dah ramai yang join blog aku yang tak seberapa nih, uhuhu...terharunyer..... T.T :(



Bersama sir Azmi (PPKP U29 - UPP/KPAS) kat Tasik Biru.



Sir Teshun (PKA U17), Andy (PPKA KKAK), Sebastian a.k.a. S (PPKA KKAK). Fogging kat Kpg. Pisa, Krokong.



Ms. Angelina a.k.a. Kak Nana (JM), Ryandy Riccardo a.k.a. Boy (PKA), Andy, S. Kat SMK Paku, H1N1 screening.



Kamilah Predators. Hahaha.



Kak Anis, Shey n Ezad (^_^). H1N1 screening at SMK Lake.



Hehehe.



Lepak-lepak kat tangga PKD sebelum balik. Hehehe.



With Sir Anthony Jesi (PPKP). Taking food sample for routine sampling (microbiological analysis) at SMK Bau.



H1N1 screening at PLKN Tondong. Ada gaya, hehehe.



Sir Nyipen (PPP), Mdm. Jane (PPKP U29 - CDC). H1N1 screening at PLKN Tondong.



Smarties ^_^



Sir Azmy Pol (PPKP U29 - Vector Dengue). Talk on Dengue at Kpg. Tringgus. Kami tertipu, waaaa.



Kamilah Wira & Wirawati, hohoho.



Best. I like this picture!



PPKP,
ezad_nimo

Thursday, August 6, 2009

Lame X On9

10 speaker(s)
www.tips-fb.com
Salam wat sumer blogger.

Kat sini aku just nak inform, agak lame la jugak aku tak leh nak online utk blog nih.
Skrg nih ngah buzy praktikal kat Pejabat Kesihatan Daerah Bau (PKD Bau), kat Sarawak.
So, tunggu la bile-bile g ade free ade la aku post n3 baru kayh??
Harap maap wat bloggers n followers ku sekalian.
Hehehe.

Have a nice day!!! :)

eZad_nimo
PPKP (trainer)

Friday, June 26, 2009

Transformers - Revenge of the Fallen

33 speaker(s)
www.tips-fb.com
Pheh! Memang best siyot la cter nih. Rugi oh kalo tak tengok, hahaha~

Dalam n3 kali ni aku just nak gtaw je, yang petang td membe aku blanja g tengok wayang. Orang dah blanje, watpe nak tolak. Rezki2~ kui3 ^_^

Sekitar kul 11.15 camtu kitorg g beli tiket, nak tgk citer Transformers nih. Citer tu start kul 11.30, so masih ada masa 15minit g untuk bersiar2 di luar. Dalam masa yg ada tadi, kitorg pon g la beli air pepsi ngan popcorn large nyer size, hahaha. Aku nih pemerhati je, membe aku yg tadi tu yg belikan. Kate blanja kan, so aku dok diam2 je la tgk & terima ape yg d bagi. Wahaha, tak malu sungguh! Hehehe :P

Optimus ngah memandang jaoh ke sana. Terkenangkan nasib diri yang mati dalam usaha menyelamatkan seorang budak kolej. Saje nak wat suspen sket, hehehe~

Pastu ngan penoh ketidaksabarannya kami pon masuk la dalam cinema tu & amik sit masing-masing. Macam biasa la, sebelum start, dorang akan tunjuk iklan-iklan pasal ape-ape je lar. Dahtu, dorang ada tayangkan thriller citer ape ntah, lupe plak. Tapi macam bez je aku tengok citer tu. Hero dia pelakon Fantastic 4, yang pegang watak budak api tu, hahaha.

Ini dia doktor diorang yang kecik tapi ngegeh! Huhuhu. Die ni la yang idupkan balek c Megatron aku tuh, huhuhu

Berbalik pada topik kali ni (malas dah nak membebel panjang-panjang g, ngantok..huhuhu), citer nih lawak la jugak. Mak c Sam nih ade sengal sket, tapi memang lawak, huhu. Pastu korang akan nampak banyak lagi autobots yang baru & ade banyak gak yang kecil-kecil & comel tapi kejam, haha. (dah malas nak describe). Lupe lak, Sam baru je masuk ke kolej, dapat plak rumet sengal, haha. Nanti korang dapat gak tengok Sam macam orang terencat akal sket, lawak gler part nih.

Sam & Mikaela ngah lari-lari kat padang pasir

Ha, lagi mau bagitau, Optimus Prime mati, huhuhu. Dia mati time nak menyelamatkan Sam ni td. Ni sumer angkara pengikut-pengikut Fallen tu, dorang nak attack Sam. Pastu t Sam g jumpe & mintak tlg g ngan pakcik kat kedai makan tu bkenaan ngan kod-kod dalam kepala hotak dier, huhu. Yang lawaknya, agent Simmons (betul ke ejaan nyer?) tu ckp kat dorang,"Don't tell my mom". Hahaha, ape laa.

Hoho. Inilah Fallen, the enemy! Hanya Prime je yang dapat bunuh bangsa dorang nih, huhuhu. Pengecut!

Pastu t dorang jumpe ngan Jetfire kat muzium, transformer yang paling tua setakat nih. Siap pakai tongkat lagi tu, tua sungguh! Hahaha. Jetfire ni lar yang tolong dorang t. Ade 2 ekor autobot nih, dorang kembar. Sekor tu warna ijau, sekor g warna merah. Dorang 2 ekor nih lawak la, slalu gaduh tp sengal. C transformers kecik yang ngan dorang Sam tu nanti akan cakap, autobot ni bodoh. Hahaha, adoi~ C robot kecik nih sengal sungguh.

Look into my eyes. U must watch the show~ hehehe

Wah~! Aku nak citer lebih lanjut g, tapi aku taknak. Aku nak korang tengok sendiri, sebab aku dah malas nak stoly moly kat kolang. Hahaha. :D

Penoh debaran, halangan, dugaan, aksian, lawakan, cabaran, tentangan, gayaan, macam-macaman. Wakaka!!! Cepat-cepat la g tengok, kalo tak mesti korang akan jeles ngan aku. Hahaha.

Tips mudah: Kalo nak jimat, korang mintak la membe yang sponsor. kalo x pon, ajak abang-abang, akak-akak, pakwe-makwe, family, guru-guru, rakan taulan, senak sedara (ahahah!!) & saper-saper je yang korang nak bawak. Tapi pastikan dorang yg blanja, hahaha!! (macam bukan tips je? Merepek je :P)


Okai! Selamat menonton sumernyer!

Pastikan telefon bimbit anda d silence kan terlebih dahulu!

(sbb hp aku b'bunyi time ngah tengok citer tu td, sengal tul!)


Ja~ n_n'
Megatron,
niMo

Tuesday, June 23, 2009

Scary Movie (Goat Version)

14 speaker(s)
www.tips-fb.com
video

Hahaha. Kali ni aku saja je nak share video nih ngan korang. Tengok la, sian kat kambing nih. Sampai ati dorang wat kat die macam nih. Huhuhu.

Video nih aku dapat dari classmate aku, Keynote. Tadi die anta kat email aku. Dah bosan-bosan sangat, aku bukak je laa. Pastu dah tengok minatang tu macam tu, aku terus terfikir nak post entry kat sini. Cambez je, hehehe.

Moral: Jangan seksa minatang macam ni, sian kat dorang. Dorang pon nak berkawan gak, huhuhu.

nimo

Another Award For U & Me

6 speaker(s)
www.tips-fb.com



Task 1:-
Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link...

Huhuhu. Kedua-dua award ni aku dapat dari Najwa. Aku dah link kan blog dier, so korang leh la g lawat blog dier kayh~ hehehe. Time kasih sebab bagi award ni. Comeyy sangat, hehehe.

Task 2:-
Pass the award to 7 other blogs that you've newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award...

Huhuhu. Dipendekkan citer, korang amik je la award ni. Sape2 yang nak, sile la tuntut award korang kat sini. Cepat-cepat!! Sementara stok masih ada!! Hahaha.

niMo

Tag kelakar from Indonesia

5 speaker(s)
www.tips-fb.com
Hahaha. Memandangkan Tag ni kelakar, so aku gelak la dulu. Hehehe. Owh, tag ni aku culik dari RS. Aku tengok dia buat mcm bez je, so aku pon nak wat gak la. Hahaha.

Kalo korang nak wat gak, amek je la ye. Tag ni memang kelakar. Kalo tak caye, korang cube la sendiri. Hehehe.

Nih hasil dari cubaan aku, jom check!

::YOUR REAL NAME::
~ Nur Izzati binti Mohamed Omar

::WITNESS PROTECTION NAME::
(mother and fathers name)
~ Dayang Suhana Mohamed Omar

::NASCAR NAME::
(first name of your mother's dad, father's dad)
~ Abdullah Mohamed

::STAR WARS NAME::
(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
~ Izznu

::DETECTIVE NAME::
(favorite color, favorite animal)
~ Blue Cat

::SOAP OPERA NAME::
(middle name, town where you were born)
~ Izzati Miri

::SUPERHERO NAME::
(2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
~ The Green Milo Nestum Ice

::FLY NAME::
(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)
~ Nuti

::ROCK STAR NAME::
(pets name, current street name)
~ Madonna Permyjaya

::PORN NAME::
(1st pet, street you grew up on)
~ Siam Sealine

::YOUR GANGSTA NAME::
(first 3 letters of real name plus "izzle")
~ Nurizzle

::YOUR GOTH NAME::
(black, and the name of one of your pets)
~ Black Madonna

::STRIPPER NAME::
(name of your fav perfume, fav choc)
~ One Drop Toblerone

::WIZARD'S NAME::
(last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)
~ Anastulibaya

::PIRATE'S NAME::
(fav actor last name, your 'pet' name, fav actress last name, add "Captain" at the beginning)
~ Captain Toma Madonna rusli

Hahaha. Hampeh tol la. Banyak soalan yang aku xleh nak jawab ngan betol. Tak seronok langsung la tag ni, x kelakar pon. Uhuhu.

Ni sebab aku tak tau pun ape fav perfume aku. Bagi aku, janji bau dye sedap dah ok dah. Ahaha. Pastu yang fav choc pun same gak. Mane la aku taw, janji sedap d makan. Huhuhu. Then, yang fav animal aku letak skati jer. Pets tu pon, aku dah x ingat. Siam tu name kucing kami dulu, tp aku x sure ni yang pertama @ bukan. Pastu yang Madonna tu pon kucing kami yang dulu, cume die ni lambat g dari Siam. Hahaha. Tp kedua2 ekor kucing tu dah xde lg, hahaha. Skrg ni kami pelihara ikan je. Tu pon aku xtaw pe name dorang. Sblm ni ade ikan kitorang name die Cinderella, tp aku tgk mcm dah xde lagi je? Huhuhu. Kesian. Lagi, yang fav actor ngan actress tu pon aku xtaw gak. Actor tu aku letak je Ikuta Toma, memang minat pon. Tp actress aku letak Sheila Rusli, dah xterfikir name sape nak letak. Hahaha. Aku mane minat ngan pelakon2 ni, cukup la sekadar minat cerita dorang tu jer. Yang actor Jepon aku minat, tp xtaw sgt name dorang. Beruntung Toma dpt aku, hahaha.

Papepon, kalo korang terasa nak cube wat gak tag senget nih, korang buat je lar. Tak seronok langsung, uhhuhu.

niMo

Tag~

2 speaker(s)
www.tips-fb.com

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
~ Handphone. Memang penting! Haha...Laptop, sbg backup je...

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
~ ABC Special...Sodap gitu..haha...

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
~ Di rumah je...

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
~ Wallahualam...Kita merancang, Allah yg menentukan...Harap-harap berkekalan sampai ke akhir hayat je la..huhuhu....

5. Adakah anda dilamun cinta?
~ Mungkin? Mane leh gtaw, hehehe...

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
~ Civic Center, Kuching, Sarawak..hahhaa...

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
~ Hidup bukan rahsia...kot? Tak ingat laa...huhuhu...

8. Apakah nama penuh kamu?
~ Nur Izzati binti Mohamed Omar.

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
~ Dua-dua pun senang...Syukur ngan ape yg ada, huhuhu...Ntah ape la yg aku merepek ni, hahaha...

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya
~ Seseorang? Siape ekk? Emmm....Kamu kot?? Ahakz! Ntah la...Jodoh la agaknya, hehehe....

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
~ Noraisah Ahamad @ Aisya @ Sah
~ Adeline Jelung @ Jagung @ Kitul
~ Shera Anyi @ Buntuk
~ Caroline Imang @ Tingak
~ Julia Yoummaccys Junis @ Kuda
~ Farida Gok @ Untut
~ Mariam Mohd Salleh @ Yummy
~ Noor Hamizah Mohd Laksemana @ Myezah

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
~ Kalo kat hostel, YUP!

~ Kalo kat umah, pakaian tertentu je...hehehe....

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
~ Tempat yang seronok...Hahaha....

14. Pelukan atau ciuman?
~ X.O.X.O. Gossip Girl..Hahaha...

16. 8 perkara yang amat saya gilai
~ Sms
~ Tgk cerita (Movie/drama)
~ Dgr lagu
~ Online
~ Main game
~ Sports (Bola - Softball, Volleyball, Ball3....)
~ Ganggu orang..Buli2...Sakat2..Gurau2...Kenakan org..Hahaha~!!!
~ Bergambar..Hehehhe...Pastu edit, kalo rajin...

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
~ Huhuhu
~ Boring =(
~ Ngegeh
~ Aiehh....

~ Sakit baa....
~ Malas ku eyh~

~ Mak, lapaa... / Mok makannn.....
~ Eee...Iboh camya baa....

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
~ Lagu2 Incubus
~ Bleeding Love - Leona Lewis / Jesse McCartney
~ Callin' U - Outlandish
~ Take A Bow - Leona Lewis
~ I Will Be - Leona Lewis
~ Lovebug - Jonas Brothers
~ Ternyata & Stay - Estrella
~ Angel Song - Strait Up

20. 8 orang yg kamu mahu tag ?

~ Haris @ rs

~ Aisah

~ Anna Zinnera @ Hana

~ Ijja QS

~ Nurul Nabila @ Bell

~ Huda


~ Sumer follower aku =)

~ Sapa2 je yg nak, sile2~


niMo

Saturday, June 13, 2009

Congrats~

2 speaker(s)
www.tips-fb.com

Assalamualaikum w.b.t.
dan Salam sejahtera...


Kat sini aku nak mengucapkan syukur dan
setinggi-tinggi penghargaan
wat sumer,
Family aku, sanak saudara, rakan dan taulan
serta para pendidik,
Yg tlh byk mendidik, membantu serta memberi sokongan
dan dorongan kepada aku,
Selama aku hidup di muka bumi ini...

Aku terasa amat bersyukur kerana mempunyai
dan mengenali org2 seperti korang sumer...
Tanpa korang, dan semestinya usaha aku sendiri,
Aku tak mungkin dapat result seperti yg aku inginkan skrg...
Akhirnya merasa jugak aku result sebegini,
Walaupun tak sehebat rakan-rakan yg lain...
Namun aku tetap bersyukur dan gembira...
Sedey2~ huhuhu....

Wat org yg tersayang,
Time kaseh byk2...
Hehehe...
(Yg ni xleh nak citer pjg2)

Wat kwn2 aku sumer...
Tak kira la walau sape pon korang...
Aku nak ucapkan tahniah yang teramat sgt utk result kali ni...

Kepada sesaper yg dpt result mmg gempak gler,
Tahniah!!!
Korang sememangnya segempak result korang tu...
huhuhu~

Kepada yg dpt ape yg korang nak,
Walaupun x segempak maner,
Tahniah!!!
Korang pon gempak gak...
Sbb dpt capai hajat korang...
(Mcm aku gak le..hehehe)

Kepada korang2 yg xdpt2 lg capai ape yg korang nak,
Cube lagi, jgn sedey2...
Pasni korang pasti dpt punyer...
Btw, tahniah gak...
huhuhu...

Jgn putus asa ye..huhuhu~


Walau apapun result korang...
Jangan putus asa...
Kita msh ada masa lg...
Wat yg terbaik lg dari yg ni...
Anda mampu mengubahnya...
Hahaha....

Skali lagi aku nak ucapkan,
TAHNIAH!!!!
CONGRATS MINA-SAN~!!!!

Hohoho...

Wat sesaper yg berkaitan,
Jumpe g ngan korang sem baru ni nanti...
Hehehe...

P/s: Yg dpt pointer tggi tu jgn lupe la nak sponsor org kat sini...hehehehe~(,~~)(^^,)~

Congrats!
ejad_nimo

Thursday, June 11, 2009

Kepala pusing

5 speaker(s)
www.tips-fb.com

Salam~

Emm...pening dah kepala aku mnanti result nih...
X gak keluar2...menyusahkan betol laa....
Kate 11hb, tp xder pon?? hmmm...

Aku dah sakit kepala nih...
Mane x nyer...tdo pon x lena...
Makan kenyang, mandi basah....
Dah mcm org bcinta la plak...
Tp ni bkn "bercinta", ni "benci kita"...
Ahaha...ntah pape ntah...

K la, aku nak sambung tdo...
Ni kalo aku bgn n check result msh x kuar g...
Siap laa.....akan ku @JSHD$^ pihak yg terlibat...
Hohohoho~

Nak titow~
Oyasumi nasai~(+_+)v~

.: daku yg kengantukan :.
~ejad_nimo~

Tuesday, June 9, 2009

Result

4 speaker(s)
www.tips-fb.com
Waa.....!!!
Huhuhu...aku ngah neves...tp aku xder la neves...
Ape yg neves nye nih, aku pon xtaw gak...
Konpius2~(+_+)~
Hahaha...

Member2 aku ramai yg gtaw result kuar khamis ni...
Wah, aku dah xtaw nak buat ape...
Tiap ari aku g cek kat student portal...
Tp msh gak die umumkan psl asasi2 ape ntah...
Bengang tol...

Kalo blh, aku nak taw result aku skrg ni jgak...
Pastu pe2hal, xnak cter kat org...
(Tp nnti kompom aku cter gak tnpa d minta)
Hahahha....

Erm...dlm otak aku skrg dah t'pk dah...
Kenapa sem ni terasa cepat sgt ek??
Aku nak cti lame lg..xpuas ni...
Mane x nyer, byk lg xtvt yg aku plan x langsaikan lg....
Hajat aku nak main softball time cti ni pon x t'capai lg...(TT_)~
Huhuhu...
Pastu nti, mcmana agaknya result aku...
Aku takut pointer mnurun @ xsampai ape yg aku nak...
Aku jd mkin bingung...

Bile dh pk psl result, dtg plak hal praktikal mganggu pmikiran aku...
Minatang sekor ni lg wat aku bingung...
Mcmana agaknya nti....?
Risau plak...
Rumah sewa xsure lg...
Transport t mcmana plak...
Bile nak stat pektikel pun xtaw lg...
Isu psl mcm2 lg laa...
Xnak cter kat korg...
Biar korg t'tanya2...
Hahaha~!!!

Bile dah t'pk sumer tu...
Ntah mcmana otak aku leh mlencong g pk mende len...
Jaoh la plak arah tuju dier....
Sampai ke masa dpn dah...
Uhuhu~
Bagus la pmikiran aku nih...
Mkin maju ke hadapan dah...
Wahahha~!!!
Tgk2, aku dah start merepek dah...
Kuikuikui~

Pe2hal pon....
Aku nak wish GOOD LUCK kat korg sumer utk result kali ni...
Hope korg dpt capai pointer yg korg nak....
Aku pon same gak....
Yosh~!!!

~ijat~
~v(^_^)v~

Saturday, June 6, 2009

Kegiatan After Exam Abis

5 speaker(s)
www.tips-fb.com
Assalamualaikum dan salam sejahtera d ucapkan kpd suma warga d luar sana yg sedang mbaca blog aku ni skrg...hohoho~

Kali ni aku nak mceritakan @ bkongsi ngan korg psl kgiatan2 kami selepas selesai @ tamat jew final exam kaMi yang hari tu nyer...
Sory la kalo aku ader lmbt sket nak post cter psl mende ni...ada hal sket bulan lepas, bz sgt...g pun lame beno dh aku x bukak blog ni...hehehe....

Berbalek kpd cter kte td...gua nak stoly moly sama lu olang, psl kgiatan2 ktolang selepas habis je ktolang jawab paper aher utk final exam part 4 yg btarikh 8th may 2009 iaitu pada hari Jumaat~

ktorg nyer paper ptg tu kul 2.45pm - 4.45pm, slama 2 jam kat Dewan Jubli (DJ) skali lar ngan junior ktorg yg part 2 tu...paper aher tu paper En. Elly (lecturer ktorg) utk subjk Environmental Pollution & Monitoring...wah!!~ nak nanges aku jwb paper tu...(+_+)

Beberapa minit b4 masuk ke dlm DJ, ktorg bkumpul dulu kat luar tu...pastu aku sempat lg b'bincang ngan clsmate aku psl bebrp mende yg ktorg xphm n ade gak yg aku xsentuh lgsg..huhu..time tu aku, kinot, RS, sha, aza n aron dh dtg awal..ktorg2 bincang2 la psl ade la mende tu...tgk2 time exam, cun!!~ pe yg ktorg bincangkan td sumer kuar kat soklan subjektif... Aku mmg dah cuak gler...nsb la sempat bincang, so aku explain je lar mende tu ikut ape yg aku phm dr pnerangan dorg membe aku td...huhuhuhu~

Selesai je perjuangan n penderitaan ktorg slama 2jam dlm DJ tu, akhirnya ktorg merdeka n bebas jugak dari bebanan slama 1 sem nyh...huhuhu....MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!! hahaha....

Mulanya ktorg plan nak trus g KFC kat Desa Ilmu blkg Kolej Mulu tu...tp x jadi plak, sbb ari ujan...so, balek je la ke kamar masing2...ingatkan dorg x jd nak pg kfc ari tu td, tp jd jgak rupenyer...so, aku pon ajak la Kinot skali...mule2 die xnak sbb nak packing brg katanye...g pon letih, nak rehat...malas nak kuar g...aku pon pakse2 laa...bkn pakse, silap..tp pujokk...haa~ last2, nak jgak Kinot join..hehe, bjaya~~ ^_^

Dorg janji nak pg dlm kul bape ntah, aku dh lupe dh...after maghrib la agaknyer..pastu aku n Kinot g lar tggu kat library dulu, sbb mls nak tggu dorg kat dpn kolej, lame sgt...yg beznyer, after exam dh abes baru ktorg nak msk library, tu pon smata2 nak tgk tv jeww...ahaha...ape daa~

Dah lame gler tggu, lps isyak baru dorg gerak...ktorg pon kumpul la kat depan Mulu lg smentara mnunggu "Putera2" @ lebih sesuai lg kalo d pggil "Puteri2" environment yang sdang beradu...ahahha....xder la lame sgt pon, kejap je dorg siap mlm tu...time nak g tasek aritu baru la lame gler mnunggu nyer...mcm mnunggu mak daten ngah bdandan...hahahha!!!~ jgn mrh ye kwn2 ku sumer ^_^

Ktorg pon gerak la ke KFC pujaan hatiku...yg join mlm tu juz aku, Kinot, Mas, K.Anis, Ain, DD n RS jer...yg len xder..sabahan 2 org tu balek Sbh mlm tu jgak...Chan plak tpaksa g terminal, ade hal...yg len2 tu, xdpt la nak join...

Sampai dh kat KFC...yg bez nya...ktorg order snake plate 4, dinner plate 2..tp pkerja tu tsalah bg..die bg ktorg dinner plate 4, snake plate 2...mmg rezeki ktorg sgguh la mlm tu, uhuhu~ dah selesai urusan jual beli n tukar2 wang, kaMi pon amik la tmpt kat tgkat atas kfc tu...dok kat atas sronok lg, x ramai sgt org...hehe...kbetolan, ade jgak ramai dak2 uitm kat ctu mlm tu..haha...ramai yg nak njoy dulu after abis exam b4 balek ke kpg halaman masing2, bez2~



Fyi, dak2 kelas aku nih gila gmbr (GG), so mlm tu ktorg mmg bgmbr sakan laa....tak kire time mkn, maupun after mkn...yg penting ktorg dpt posing puas2 n masuk dlm gmbr..ahahha...mmg GG~ kalo blh, stp masa aku nak bgambar..seronok mcm tu..hohoho....

Lepas ktorg selesai mjamah hidangan n ruangan d kfc tu, ktorg pon bgerak la balek ke kolej... otw balek tu mcm biasa la, kaMi akan bhenti d mana2 tmpt yg sesuai utk bposing kejap...hahaha...yg tu xleh nak lepas, sdah mjadi kwajipan n tradisi kaMi d cni..hehehhe....

Begitu la mlm2 terakhir kaMi ramai2 bsama sblm bpisah utk cuti sem nih...kadang2 rindu gak, tp kdg2 sonok lar sbb kat umah lg bez..wahahha!!!~ memain2 jew, wpun ada kbenaran nya d ctu..ehehhe....
Papepon kwn2, thX 4 d memorial night..ahaha...ape2 je larr...yg pasti aku mmg sonok sgt mlm tu...hope we can go out 2gether2 bramai2 g 4 d next time...hehhe...


~ijat~

Amazing Blog Award

9 speaker(s)
www.tips-fb.com

1) Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda

Aku pun just mngikut arahan je nyh...tp soNok gak dpt award..hehehhe~ ^_^

2) Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini

+ nama dier Haris Taquiddin Ab. Kahar... (nama penoh tu,ahahha..)

+ lahir 12th march 1990... (bdk2 lagi...huhuhu~)

+ asal Shah Alam, Selangor... (harap2 betol..hehe)

+ okai...dak ni classmate aku kat uitm nih...dah 2 tahun kenal die...lebih krg cmtu larr...hehe...dia ni kalo korg xknl, mesti korg kate die muke ketat..xpndai nak senyum...tp kalo dah senyum, mmg manis r senyumannye... jgn korg tpikat je sudahh..hahaha... ktorg byk gak bkongsi pdapat, cerita n mcm2 lagi... dia ni sbnr nya x spt yg d lihat... kwn yg bez la jgak kot?? ahahha....

+ kalo korg nak tao... dia ni pendebat kami yang suke sgt nak bdebat... sebok je ngan xtvt debat die tu... tp elok lar tu, drp wat mende2 yg x senonoh..ye dok?? haha... aku agak x puas ati lar dgn blog dia ni...sbb blog die cantek sgt...aku xreti nak wat mcm die..huhuhu~ lg...nama pon pdebat...jd cter2 kat blog die pon mnarik gak..sbb die pandai nak susun ayat n kata2 tu... x mcm aku..kelam kabut..ahhah...

3) Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya

Aku xtaw la btol ke x..sbb aku pon xphm sgt diri aku...korg pandai2 la menilai yew..? huhuhu~

5 fakta pasal aku..

+ Aku kecik jew..mksud aku bersaiz kecik n bsuara kecik...ni dsebabkan mak ayah aku pon kecik gak...sbb tu kmi adik beradik kecik2 n kiut miut jew..wahaha...samapikan ramai yg tsalah anggap..ingatkan aku ni dak kecik lg, padahal umur dh nak mcecah 20 tahun...muda nya aku..hahha~ tp jgn main2..aku nih kecik2 cili padi...hohoho~

+ Seorg budak kecik yg nakal n suka mengganggu ktenteraman org len...d samping itu, aku suke gak bcakap tanpa henti wpun letih, tp seronok shingga mbuatkan org yg mdgr aku bcakap yg mjd letih..haha, padan ngan muke korg...heheheh.....time kat skolah menengah dulu aku slalu jew sakat cikgu sejarah kami...dh tu, die ckp aku ni mcm burung pipit..mulut x henti ckp, cipp3 mcm burung pipit,..ahaha...mmg lawak...dah la tu...aku suke ckp mende2 yg merepek n kekadang aku sdiri pon xphm ape yg aku katakan...hohoho...mmg naya~

+ Psl sukan lak, aku mmg aktif n minat bsukan...t'utama kalo dah masuk part men softball, aku mmg minat gler smpai x ingat mende len lg...kalo dah men softball, ade je la lebam2 kat mane2 bhgn bdn aku nih...sampai bdarah hidung tkena bola die (sbb tu hidung aku ade senget ckit kalo korg perasan), bengkak kat kepala, lebam n biru2 kat kaki, mcm2 lagi...tp aku x kesah sumer tu...bg aku, no pain no gain...mkin sakit, mkin aku bsemangat...aku mmg gilakan sukan nih, hahaha...selain tu, aku main gak volleyball time kat uitm ngan futsal skali...sukan2 outdoor len yg aku main ialah badminton (outdoor ke?), basketball (kalo kwn ajak), netball (kalo aku rajin), mcm2 g lar...yg indoor nyer nih, mesti lar international chess...my game~!! aku juara btahan wakil skolah aku, huhu... tp lame la dah x main, huhu... baru2 ni aku ade join game catur bistari..game yg baru dcipta oleh johor corporation anjuran kfc...bez la jgak, dpt kfc free...wahahha~

+ Aku ni suke bkawan...org kate aku friendly, ye lar kot? huhuhu...aku ramai kwn laki n pompuan, equal~ haha...ade yg kate aku ni kasar mcm tomboy, tp aku wanita sejati...aku x mcm tu, huhu...tu sumer d sbbkan aku dlahirkan dlm family yg byk lelaki, tu jeww...haha...lupe lak...kwn2 aku ade bg aku mcm2 name gelaran dr dulu sampai skrg...ade yg melekat smpai skrg, ade yg hnya mjd knangan aku jew...antaranya ialah, zat besi (time darjah 6), doraemon (form 1 sampai skrg), parabola (form 5 smpai skrg, kadang2 je gune), kontot (form 5 smpai skrg), pendek (form 5), kecik (after form 5 sampai skrg), tweety, mcm2 lg lar...huhu...nimo, ezad, ijat, ejad tu mmg name aku pon, huhu~ heyy, kwn2~

+ Aku pemalu la jugak...kalo dgn org yg lebih berumur dr aku, mmg aku supan la, hehehe... kalo ngan dak2 sebaya, aku slumber jew...kalo ngan dak2 kecik, aku bantai jew..wahhaa, xder laa... =P Aku anak bongsu dr 6 beradik (family aku kaki pancing, sama ngan aku gak)...pemls gak orgnyew, huhuhu...sampaikan nak mkn pun mls, adooyaii~ slumber n sempoi jak orgnya...xreti nak shopping2, lbh gemar g men game, jln2 n main2 kat luar @ lepak je kat umah...lagi sronok..huhuhu~

5 hobi aku..

+ Msg2...itu sdh mjadi kewajipan bg stp insan..ahahha~

+ On9...kalo x, ssh la aku nak brade kat cni..haa~ g pon, bkn nak bukak blog jew, nak bukak tagged lg, fs lg, fb lg, mcm2 lg..haa~

+ layan lagu...bez aperr~

+ tgk cter bez2...sronok...suke kumpul mcm2 cter...leh tgk puas2..hehehe...

+ bmain2 d waktu lapang..hehehhee~

4) Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka

1. Haris a.k.a. Harisu-sama- Sbb die yg bg aku award ni...bg balek je larr..ahahha~!! g pon blog dye cantek, jeles aku..huhu...pape pon, tahniah!!~

2. Zinnera- Hana oo hana...hehe...amik la award tok..khas utk ktk..sbb blog ktk kacak da jak...kiut n kreatif..suka nengok..p kmk lom baca gik la isi kandungan blog ya, huhuhu~

3. Aisah - Kwn ku yg mmg sah namanya aisah...ahahha...penceritaan nya menarik...orgnya rjin bcerita..tp aku mls mbaca...sori sah, lom da baca gik blog ko..hehe...boh manas =P

4. Huda - Sbb die huda..aku kenal die n die knl aku...g pon die ade komen kat blog aku..hehehe...

5. Princess Mashmellow- Sbb die ade je komen2 kat blog aku...hehehe~

6. Fitri - Kwn aku kenal dr chatroom Penang 1...tahniah, anda dpt award..hahhaa....

7. Bell a.k.a. Nurul Nabila - Rumet ku yg plg d sayangi...ahahha...wpun ko xder blog, aku kasi kat ko gak...hehehe....

8. Wabudakbaek - Sile2 la amek award ni...huhu...thX sbb jd follower aku..huhuhu~

9. Naruto..radiokita_fm..Mrs.meme...vanella...Ameen...Muhammad Azli Shukri - tHaX sbb jd follower aku...award ni sbg tanda penghargaan!

10. Cedricity...Najwa izzati...Mir Sajjad Tappur...Robb Sempurai...Nurhafizah a.k.a. Pija - time kaseh kat korg jadi follower aku nih...arigatou gozaimashita~!! huhuhu~

Award nih sebagai penghargaan sebab sudi tgk2 blog aku yg tak seberapa nih..huhuhuhu dan salah satu cara untuk kenal korang lebih lagi.. Tenkiu ^^.

End.