Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, November 27, 2010

Nadai Pengawak~ (+_+)

www.tips-fb.com
Salam!

Aku masa kecik-kecik lok

Haloo. Huhu, sehat? Selamat bercuti, bekerja, belajar dan bermacam-macam lagi di hujung minggu. Jangan macam-macam jak udah la oo? Huhu. (Adoh, terkuar bahasa dikpun dah tok. Haha, layan jak la).

Entri kali ni pendek je, sebab aku takde idea. Terasa malas nak online hari ni. Esok-esok je la k? Korang suma datang la sini, baca entri-entri yang ada dalam blog aku ni. Ini bukan paksaan, ini bagitau saja. Huhu.

Dapat nombor 3, ok la daripada sekda. Muka dah sunburn ehh

Oo, aku baru perasan. Aku nyer entri sekarang ni dah tak macam dulu sangat. Tak tau la nak kongsi pe ngan korang. Korang nak aku buat entri macamana ekk? Kalo ada cadangan, sila salurkan ke komen aku k? Kalo korang bosan, maaf la ye. Aku kebuntuan yang amat sangat dah sekarang, huhu. *Dalam mode layan lagu westlife - more than words kat blog chokeLy*.


"It's more than words it's more than what you say, it's the thing you do, oo yeah"


Hurmmm, aku dalam keadaan kebuntuan yang amat sangat. Dah la mak, ayah, abang n pakcik aku g Brunei arini tadi. Mak ajak, tapi aku malas la nak g sana. Saya malas mau jalan, tapi saya bosan duduk rumah saja, apa mau bikin lorr?? Online pun bosan sudah maa, mau tengok cerita saja ni. Malas betul sudah saya, uhuh!


"What would you do, if my heart was torn in two?"


Minggu depan dah nak konvo. Rabu ni nanti nak g Kuching dah. Maknanya lama la aku tak update blog nanti. Sunyi la blog aku nanti, takde orang nak datang berkunjung. Aku pun tak dapat nak online. Tak tahu g bila balik umah. Entah-entah dah tak balik lagi agaknya, sape tau? Huhu.


"What would you say, if I took those words away?"


Bila dah balik nanti mesti blog aku banyak sawang, berdebu, dah macam tempat puaka dah. Orang pun tak berani nak datang berkunjung. Toksah cakap berkunjung, pandang pun tak ndak. Uhuhu, ape nak jadi. Sudah nasib badan, takdak pa yang mampu untuk ku lakukan lagi. Lalalala~

1st time aku konvo, huhu

Tak sangka kan? Walaupun aku takde idea, tapi panjang gak isi kandungan entri ni. Memang boleh tahan. Panjang, padat, penuh dengan kemerepekan yang selalu aku taip. Huhu. Apuu, sigik nadai pengawak ku sarituk waii~ ngai ku translate tok, awak ke ktk ndak nemu nama te jaku aku. Orang kitai jak nemu, haha. Parai, parai~ Ah toh kuii~!!! (+_+)

Yabihh, mena boring da jak ujong minggu tok ehh. Nakpa la aku rasa malas gilak tok oo? Adoii, nak dara panama ka kedak tok? Hurmm. Dah la sik lamak gik nak g Kuching nun, p barang-barang belom juak d peking. Sekda prepare pa gilak tok, pemalas na aku tok ehh. Lamak gilak dah sik exercise kali, ya aku jadi si lemah tok. Teyyy~ si kui jam nehh! Doik kuk puan tih.

Bah, bah. Torang layan jak la pa nok ada rah sitok. Sekda idea gik ku tok. Idea merepek banyak la. P klak torang juak sik suka, ya ku malas. Tok paham ka sik paham ka, tandah torang jak la sia. Kepak nyawa ku!

K, chalo!

Huhuk, rindu mirul :(


Aku lah tok,
eZad niMo

37 comments:

aisya said...

sot..
haha

cute mirul tdo kdak ya lok...

eZad niMo said...

hahaha! angol palak ku, boring ba :P

kiut nak?? dah bau lesin, kemeh2 sia. haha. rindu ku, lamak x temu nya.

aisya said...

aku pun boring juak tok.. dh xtauk mok nangga cita apa... lelah juak.. marek udah berjalan kol 11 baru balik... adoiii

eZad niMo said...

waa, ahe juak? aku lapa, kaktok la mkn. hehe. da juak tpikir nak polah n3 psl knangan d umah lamak ku dolok ya. gmbr da byk tok, haha. p klak2 la, blm da rjin kinek :P

aisya said...

tp best juak bjalan marek.. ada ku tulis kat blog.. ada gmbar juak.. ya baruk ckit.. kat kamera lain byk.. besar, lelah jln..

eZad niMo said...

hoho, kaktok aku nyemak komen ku rah sia. hehehhe~

aisya said...

haha..
pengomen tegar la kata kau tek nak
wakakaka

eZad niMo said...

haha, bena2. pengomen tegarr. mok sebut tegar ya, "r" nya kena bunyi sarawak, bok kacak. tegarrrr. hahahha

aisya said...

apakah??
hahaha...
btw, esok sunday!!!!
=)

eZad niMo said...

so? apa maknanya mun esok sunday? bg aku, everyday is holiday. sunday ka, sundae ka, sunglass ka, sunburn ka, santoss ka, sama jak.haha!

soottt!! XD

aisya said...

sbab esok adalah sunday la.. hari ahad!!
=p

HonEyBuNNy said...

comeiii la....

Muhammad Ridhwan said...

Apa dikepak ktk tok? Ahahaha. Ya baruk lemah nyawa ktk. XD

X jadi ktkorg konvo kat BCCK ya oo. DJ jwak tempat dipilih cdak..

eZad niMo said...

aisya:

hahaha, sunday ahad xda beza, sama jak ngan ari2 lain. huhu. tegarr na miak tok, haha!

eZad niMo said...

honeybunny:

apa yg comeii tu?? gmbr last skali ea? hahaha :P

aisya said...

bagi aku ttap x sama dgn hari2 lain..
=p

eZad niMo said...

muhammad ridhwan:

hoho, kepak xda keja :P (sbnrnya sukk ati nak naip lam bahasa dikpun, eksen jak ayat2 atas ya. baru best kit nak maca, hahahha!!)

Nyalah, uitm kodokut. p xpa, jimat bajet kmk, hohoho~

eZad niMo said...

sah:

aa, xda2~ kau lain, kau bdk ahad, ya x sama. hahaha! XD

aisya said...

hah?
xphm.. hehe

eZad niMo said...

haha, xpa2.
apuu, pama mat indu dara tuk bedau tinduk aaa~

aisya said...

suka hati aku la... yg kau xtdo agik ya kenak.. nganok org...

eZad niMo said...

haha, baru abis ngga cta personal taste tek. yah, nang layan da jak. haha~ :P ee, geram aku ngga laki ya! hehhe

aisya said...

aku x nangga.. ku tgh tgk my gf is gumiho.. x abis2 gk.. ntah bila ka

eZad niMo said...

aku da amik gumiho dr naz. baru abis personal taste, klak2 la ngga gumiho :P

aisya said...

aku baru sampe ep4 rasanya.. ilek lok.. hehe

eZad niMo said...

oo, aku ep 1 pn x abis, aria naz tunjuk kejap jak :P

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha kecik2 lgik dh merasa convo ;D

PhotoGraphic said...

bergaya betul la care mirul tido...haha

eZad niMo said...

Fakhrur Razi:

haha, itulah. merasa gak pakai topi segi 4 ngan jubah tu. huahuahua! :P

eZad niMo said...

Photographic:

hehe, ada gaya kan?? anak buah sape la tu. nasib usu dia tak mcm tu, hahaha! XP

mijieywardie said...

olos2.. comeynye die masa kecik. G nk boh pic time kecik gak la. hehehe..

✿ CikCimi said...

tadika memang ade konvo.
:D

eZad niMo said...

mijieywardie:

hehe, tenkiu2~ dah besar pon masih kecik g, haha :P
boh la, t komen gambar G, hahaha!

eZad niMo said...

CikCimi:

hehe, seronok konvo. pakai topi segi 4 n jubah. waa, best2~ dah ada pengalaman konvo, hehehe. :P

Anonymous said...

Mate. Blog ini adalah luar biasa. Bagaimana saya membuat tampilan ini bagus?

eZad niMo said...

anonymous:

terima kasih! =)

Anonymous said...

Benar-benar seperti desain grafis dan navigasi dari situs, mudah di mata dan konten yang baik. situs lain hanya terlalu meluap dengan menambahkan.