Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, November 21, 2009

Menyepi Bukan Bererti Menghilang @ Melarikan Diri

www.tips-fb.com

Salam semuanya!!!!~

Dah agak terlalu lame la jugak aku tak mengarang kat dlm blog nih, rindu beno rasanye...hehehhe.... Bukan aku taknak mengarang lagi, tapi agak buzy la jugak sekarang nih. Tambahan pula, agak sukar nak online (Line tu yang melarikan diri sebenarnya, kesian kat aku kan? huhuhuhu...)

Hmm...Sejak lame menyepi nih, dah terlalu banyak perkara terjadi kat aku. Tak tau plak macamana nak citer kat korang sumer. Huhuhu. Sekarang ni pon ngah blur, tak tau lagi nak karang ape sebenarnye. Kalo korang nak tao, aku bukak blog ni arini pon atas permintaan member merangkap classmate bersamaan dengan housemate aku la jugak, kuikuikui~ :P

Emm...Kalo nak dijadikan citer, aku ada satu citer nak stoly molly kat korang, ehe. Pagi tadi aku tetiber je rajin nak basuh semua pakaian-pakaian aku yang harum-harum tu. Terjadi la citer bile aku ngah syok membasuh, member serumah ngan aku nak g toilet, so aku terpaksa la bukak pintu n kasi jalan kat dier. Dah tu, aku teruskan je lar perjuangan aku dalam bidang membasuh ni. Dah puas membuang, member aku tadi pon keluar la dari toilet. Nak dijadikan citer, dah kuar tu dier dok kunci plak aku dari luar. Haih, memang saje je budak nih...(kesian kat aku).

Dah puas membasuh tadi, aku pon nak kuar la kejap. Tapi tak boleh dah, sebab aku dah d kurung kat dalam toilet, waaa~ T_T ~ Then aku pon cuba la ketuk ketuk pintu, tapi takde sape yang mendengarnye. Ahh, malas la aku nak buang mase g.

Nasib baik aku ade bawak tuala, leh la terus mandi sementara menunggu bantuan tiba. Aduh, agak geram la jugak! Dah abes mandi pon masih terkunci lg??! Pasukan penyelamat pon tak tiba lagi, ape daa... Kalo banjir ke, kebakaran ke, dah lame mampus kot aku kat dalam tu?? uhuhu... Takper, aku cube lagi.

Kali ni aku ketuk kuat-kuat n banyak kali g, pastu terpaksa menjerit memanggil-manggil nama dorang sorang-sorang. Tapi malangnya still macam tu jugak. Haihh, aku dah tak tao nak wat ape lg. Sedih, geram, marah, bengang, sumernye ader. Terasa macam nak pecahkan je pintu tu, tapi kesian plak kat tuan umah t, terpaksa repair pintu untuk kami. Hahaha. Aku cuba ikhtiar jalan laen. Aku amik la gunting, konon nak bukak pintu guna gunting la kot, Hahaha (pelik-pelik~). Tapi cobaan aku gagal lagi, gagal lagi.

Wah!! Aku memang dah geram giler time tu, apesal la dorang ni sorang pon tak dengar n datang tolong aku?? Aku terus terfikir, ntah-ntah dorang dah g kuar agaknya, tinggalkan aku sorang-sorang kat situ. Mane tak nye, senyap je umah, tak dengar ape-ape pon. Just dengar sora aku yang merintih meminta pertolongan, hahaha.

Pastu aku terus fikir, gile ah aku nak dok dalam toilet tu lame-lame. Mati laaa~ huhuhu~ Tak lame kemudian, aku terdengar bunyi phone aku. Ha! Ada orang call aku, macamana aku nak jawab???

Aku terus memanggil-manggil lagi name dorang, mane la tao masih ada manusia g kat umah tu selain aku. Siap aku jerit g, "Oii, ada orang ka kat umah tok??? Torang suma weyh!!! Ain??!! Kak Anis??!! Sher??!!" Haha, kesiannya aku..... Last-last aku terdengar bunyi tapak kaki, YES!!! Lega sket ati nih, huhu.

Aku terus panggil-panggil sambil ketuk-ketuk pintu. Haha, lawak lar... Orang ketuk pintu dari luar, aku plak ketuk dari dalam. Adoh, memang lawak giler. Tengok-tengok Sher yang datang menyelamat n bukak pintu untuk aku, huhuhu. Thanks Shey!!! Engkau lah penyelamatku!!! (Wahaha, sengal nyer ayat).

Tapi kan, kesian plak kat Sher. Ye lar, untung-untung je aku marah n ngamok kat dier, melepas geram jap. Aku cakap, "Kenak torang kurung aku kat dalam ya?? Pahal aku teriak-teriak nunggah nama torang, sorang pun sik datang???" Hahaha, dengan muke yang agak marah la jugak, aku lepaskan kat Sher. Sorry Sher, geram gilak tek, huhuhu.

Sebab tak puas ati dikurung, aku terus cek bilik, carik Ain. Tengok-tengok die ngah sedap tido??? Ya Allah, geram ati mek koh... Hahaha... Ye lar, dorang sumer tdo, daku dikurung n ditinggalkan d toilet sorang-sorang. Dengan pintu dapo g yang bertutup, mane la dorang nak dengar sangat sora aku yang kecil n comel ini. Ish ish ish, hujung minggu yang agak kelakar bagiku.

Hahaha, k la geng. Aku dah nak blah nih. Takleh lame sangat, nak balek umah g. Ni pon on9 kat Marrybrown (MB) je sebenarnye, haha. K, tata all!! Take care~

Salam!~

20 comments:

Putra Al-Maliki said...

pengalaman tue mesti x dapat dilupekan kan.. kenangan dikurung rakan.. hehe.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya. TQ.

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha lain kali bawa hp sekali p tandas, selamat sikit huhu

Budak_Anti_Skema'93 said...

Take care gaks..hehe

>_~

>peace no WaR<

eZad niMo said...

Putra~ ha'a, sedih gak jd tawanan dlm toilet, hahaha... Kalo dikenang g, lawak pulak :P

Ritz~ Ye, laen kali bawak hp skali, tp kang org ckp "wah, dlm toilet pon leh msg g??" haha, xnak laa....

Budak_Anti_Skema~ take care~ :)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

nak tya lah.gunting tuh gunting tok pe yew? hehehehehe...

cian die kena kurung dlm blk mdi. lps nih kena ada kunci lbh kat toilet. gantung la kat mn2..mn tahu jadi blk ker kejadian nih (wah ayt aku!!) kan... dah selamat dah!! x de lah terjerit2!!

pepun.. jgn la lmbt sgt update!!

wanshah said...

rindu beno rasanye... (orang perak ke nih?.. ) :-P menarik penulisan awak ni. teruskan usaha awk untuk menulis. :-) ada kelass..

p/s: jom melawat, follow me n share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com

Anna said...

Hi salam kenalan..Welcome u to visit my http://anagallery-suhanaoct.blogspot.com...Nice to meet u :)

eZad niMo said...

kinakoyu~ ntah la, member nyer gnting, hahaha :P..
ala, ne leh guna knci, pintu tu kena locked ngan selak, mmg kena bawak hp gak le jawabnyer, haha...
oo, sorry, mmg skrg ni kena update lmbt, sbb ssh nak on9 skrg. Tp xper, sy try ye, tq :)

wanshah~ xde laa, sy org srwk, hehe..
btw, thanks k :)
time cuti ni pun ada kelas lg ek? kesian, huhuhu...

anna~ Salam kenalan :) InsyaAllah, i'll try. Nice to meet u 2 :D

Hj. Muhd. Ridhwan said...

*Ktk urg swak nak? So it's safe to speak sarawak here..pike urg seberang tek, haha*

Oo tedah. Tp ng lawaklah pengalaman ktk ya. Smpe mok make guntin ndah mok mukak pintu. Haha, part ya kmk ng xpat nahan tetak gik. Hahaha! :D

Hehe sorry, just blog-walking.

aisya said...

serius kau zad? x cerita ngan aku padahal ym ngan aku juak hari ya nak! hahahaha!!
tp mun kau cerita ngan aku pun hari ya, nang kenak tetak ajak kau... hehe..

Sulamankasihabadi said...

salam kenal..

eZad niMo said...

Hj. Muhd. Ridhwan ~ haha, aok, miak srwk la kmk tok..hehe...
ylah, sengsara jak asa d kurung dlm toilet ya.. ne x sampe mcm2 jak d polah, hahaha...
btw, thanx ;)

Aisah~ haha..ne nak mdh ngan kau, klak ko xmok baca blog aku gik..wahahaha...ilek2, ada masa klak aku update gik...mesti ko nak cta ngan dak lain ya klak nak? haha, sbr jak la :P

Sulamankasihabadi~ Salam kenal :)

~kHaiRiNe NaBiLa~ said...

hehehe...lpas kuar tu,
blasah tak membe yg kunci dri luar tu??huhu

eZad niMo said...

hahaha...ingat nak belasah, tp ksian plak nengok...
so, x jd lorh...
hahaha :P
(bdk baek la katakan)

陳珊妮sammi said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Fatini said...

hhu..kesian gilerr...
kna kurung pas2 abis sora kna jerit2..
kasi tampar jerr..kihkihkih

Rantong said...

people now prefer to use facebook from blogging.
_______________________
View Profile: Rantong™

eZad niMo said...

fatini~ ha'a, ksian kan? xpe la, pngalaman mnarik...t kalo dah tua, ade gak yg dkenang..tgelak2 je sorg2, haha!!

rantong~i prefer both :)

MZ ARIFIN said...

MANA POSTINGAN YG BARU?

eZad niMo said...

mz arifin~ blm lagi..