Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, June 6, 2009

Amazing Blog Award

www.tips-fb.com

1) Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda

Aku pun just mngikut arahan je nyh...tp soNok gak dpt award..hehehhe~ ^_^

2) Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini

+ nama dier Haris Taquiddin Ab. Kahar... (nama penoh tu,ahahha..)

+ lahir 12th march 1990... (bdk2 lagi...huhuhu~)

+ asal Shah Alam, Selangor... (harap2 betol..hehe)

+ okai...dak ni classmate aku kat uitm nih...dah 2 tahun kenal die...lebih krg cmtu larr...hehe...dia ni kalo korg xknl, mesti korg kate die muke ketat..xpndai nak senyum...tp kalo dah senyum, mmg manis r senyumannye... jgn korg tpikat je sudahh..hahaha... ktorg byk gak bkongsi pdapat, cerita n mcm2 lagi... dia ni sbnr nya x spt yg d lihat... kwn yg bez la jgak kot?? ahahha....

+ kalo korg nak tao... dia ni pendebat kami yang suke sgt nak bdebat... sebok je ngan xtvt debat die tu... tp elok lar tu, drp wat mende2 yg x senonoh..ye dok?? haha... aku agak x puas ati lar dgn blog dia ni...sbb blog die cantek sgt...aku xreti nak wat mcm die..huhuhu~ lg...nama pon pdebat...jd cter2 kat blog die pon mnarik gak..sbb die pandai nak susun ayat n kata2 tu... x mcm aku..kelam kabut..ahhah...

3) Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya

Aku xtaw la btol ke x..sbb aku pon xphm sgt diri aku...korg pandai2 la menilai yew..? huhuhu~

5 fakta pasal aku..

+ Aku kecik jew..mksud aku bersaiz kecik n bsuara kecik...ni dsebabkan mak ayah aku pon kecik gak...sbb tu kmi adik beradik kecik2 n kiut miut jew..wahaha...samapikan ramai yg tsalah anggap..ingatkan aku ni dak kecik lg, padahal umur dh nak mcecah 20 tahun...muda nya aku..hahha~ tp jgn main2..aku nih kecik2 cili padi...hohoho~

+ Seorg budak kecik yg nakal n suka mengganggu ktenteraman org len...d samping itu, aku suke gak bcakap tanpa henti wpun letih, tp seronok shingga mbuatkan org yg mdgr aku bcakap yg mjd letih..haha, padan ngan muke korg...heheheh.....time kat skolah menengah dulu aku slalu jew sakat cikgu sejarah kami...dh tu, die ckp aku ni mcm burung pipit..mulut x henti ckp, cipp3 mcm burung pipit,..ahaha...mmg lawak...dah la tu...aku suke ckp mende2 yg merepek n kekadang aku sdiri pon xphm ape yg aku katakan...hohoho...mmg naya~

+ Psl sukan lak, aku mmg aktif n minat bsukan...t'utama kalo dah masuk part men softball, aku mmg minat gler smpai x ingat mende len lg...kalo dah men softball, ade je la lebam2 kat mane2 bhgn bdn aku nih...sampai bdarah hidung tkena bola die (sbb tu hidung aku ade senget ckit kalo korg perasan), bengkak kat kepala, lebam n biru2 kat kaki, mcm2 lagi...tp aku x kesah sumer tu...bg aku, no pain no gain...mkin sakit, mkin aku bsemangat...aku mmg gilakan sukan nih, hahaha...selain tu, aku main gak volleyball time kat uitm ngan futsal skali...sukan2 outdoor len yg aku main ialah badminton (outdoor ke?), basketball (kalo kwn ajak), netball (kalo aku rajin), mcm2 g lar...yg indoor nyer nih, mesti lar international chess...my game~!! aku juara btahan wakil skolah aku, huhu... tp lame la dah x main, huhu... baru2 ni aku ade join game catur bistari..game yg baru dcipta oleh johor corporation anjuran kfc...bez la jgak, dpt kfc free...wahahha~

+ Aku ni suke bkawan...org kate aku friendly, ye lar kot? huhuhu...aku ramai kwn laki n pompuan, equal~ haha...ade yg kate aku ni kasar mcm tomboy, tp aku wanita sejati...aku x mcm tu, huhu...tu sumer d sbbkan aku dlahirkan dlm family yg byk lelaki, tu jeww...haha...lupe lak...kwn2 aku ade bg aku mcm2 name gelaran dr dulu sampai skrg...ade yg melekat smpai skrg, ade yg hnya mjd knangan aku jew...antaranya ialah, zat besi (time darjah 6), doraemon (form 1 sampai skrg), parabola (form 5 smpai skrg, kadang2 je gune), kontot (form 5 smpai skrg), pendek (form 5), kecik (after form 5 sampai skrg), tweety, mcm2 lg lar...huhu...nimo, ezad, ijat, ejad tu mmg name aku pon, huhu~ heyy, kwn2~

+ Aku pemalu la jugak...kalo dgn org yg lebih berumur dr aku, mmg aku supan la, hehehe... kalo ngan dak2 sebaya, aku slumber jew...kalo ngan dak2 kecik, aku bantai jew..wahhaa, xder laa... =P Aku anak bongsu dr 6 beradik (family aku kaki pancing, sama ngan aku gak)...pemls gak orgnyew, huhuhu...sampaikan nak mkn pun mls, adooyaii~ slumber n sempoi jak orgnya...xreti nak shopping2, lbh gemar g men game, jln2 n main2 kat luar @ lepak je kat umah...lagi sronok..huhuhu~

5 hobi aku..

+ Msg2...itu sdh mjadi kewajipan bg stp insan..ahahha~

+ On9...kalo x, ssh la aku nak brade kat cni..haa~ g pon, bkn nak bukak blog jew, nak bukak tagged lg, fs lg, fb lg, mcm2 lg..haa~

+ layan lagu...bez aperr~

+ tgk cter bez2...sronok...suke kumpul mcm2 cter...leh tgk puas2..hehehe...

+ bmain2 d waktu lapang..hehehhee~

4) Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka

1. Haris a.k.a. Harisu-sama- Sbb die yg bg aku award ni...bg balek je larr..ahahha~!! g pon blog dye cantek, jeles aku..huhu...pape pon, tahniah!!~

2. Zinnera- Hana oo hana...hehe...amik la award tok..khas utk ktk..sbb blog ktk kacak da jak...kiut n kreatif..suka nengok..p kmk lom baca gik la isi kandungan blog ya, huhuhu~

3. Aisah - Kwn ku yg mmg sah namanya aisah...ahahha...penceritaan nya menarik...orgnya rjin bcerita..tp aku mls mbaca...sori sah, lom da baca gik blog ko..hehe...boh manas =P

4. Huda - Sbb die huda..aku kenal die n die knl aku...g pon die ade komen kat blog aku..hehehe...

5. Princess Mashmellow- Sbb die ade je komen2 kat blog aku...hehehe~

6. Fitri - Kwn aku kenal dr chatroom Penang 1...tahniah, anda dpt award..hahhaa....

7. Bell a.k.a. Nurul Nabila - Rumet ku yg plg d sayangi...ahahha...wpun ko xder blog, aku kasi kat ko gak...hehehe....

8. Wabudakbaek - Sile2 la amek award ni...huhu...thX sbb jd follower aku..huhuhu~

9. Naruto..radiokita_fm..Mrs.meme...vanella...Ameen...Muhammad Azli Shukri - tHaX sbb jd follower aku...award ni sbg tanda penghargaan!

10. Cedricity...Najwa izzati...Mir Sajjad Tappur...Robb Sempurai...Nurhafizah a.k.a. Pija - time kaseh kat korg jadi follower aku nih...arigatou gozaimashita~!! huhuhu~

Award nih sebagai penghargaan sebab sudi tgk2 blog aku yg tak seberapa nih..huhuhuhu dan salah satu cara untuk kenal korang lebih lagi.. Tenkiu ^^.

End.

9 comments:

Zinnera™ R. said...

wahahah. award lagi.
makacihh ;p

aisya said...

aku da agak da~~
bnda tok yg aku malas...
adeh2...

eZad niMo said...

hana,
sama2 ^_^ hehehe...
lak blh la blanja kmk tok owh??
hahaha....

sah,
syukur la ko dpt award...
trimak jak pa yg ada...
lak xmok ku brik ko gik...
ahaha...xda la..guro jak =P

Zinnera™ R. said...

blanja?
xda duit.
hahaha
ktk la blanja.
;p

eZad niMo said...

pa xda duit tok...
ne blh dakya...
hhuhu~
lak kmk mok tagih...
wahahha!!~

++harisu-sama++ said...

haha..senyuman aku manis ke?? kui3~

n pasal kau suke pot-pet tuh bukan takat cikgu sejarah komen..miss ain pon komen gak,wakaka!

btw..thnX~
kemerepekan kau memberi aku award nih balik sgt di luar dugaan,kah3!

eZad niMo said...

hahhaha...elehh...suke la tu aku kate senyumn ko manis...wuekkk!!~
tp mmg btol la..hehehe...

ha'a laa...miss ain pon komen gak..p die garang...cikgu sej aku garang gak, tp aku x takut..ahahahh....

hehhe....dh xtaw nak bg kat sape g...
bg je la kat ko...
g pon ko yg slalu kate ak merepek...
huhhu~

++harisu-sama++ said...

haha~ kau memang suke merepek.

eZad niMo said...

kau yg suke merepek, kate aku plak...
hahaha...