Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, June 6, 2009

Kegiatan After Exam Abis

www.tips-fb.com
Assalamualaikum dan salam sejahtera d ucapkan kpd suma warga d luar sana yg sedang mbaca blog aku ni skrg...hohoho~

Kali ni aku nak mceritakan @ bkongsi ngan korg psl kgiatan2 kami selepas selesai @ tamat jew final exam kaMi yang hari tu nyer...
Sory la kalo aku ader lmbt sket nak post cter psl mende ni...ada hal sket bulan lepas, bz sgt...g pun lame beno dh aku x bukak blog ni...hehehe....

Berbalek kpd cter kte td...gua nak stoly moly sama lu olang, psl kgiatan2 ktolang selepas habis je ktolang jawab paper aher utk final exam part 4 yg btarikh 8th may 2009 iaitu pada hari Jumaat~

ktorg nyer paper ptg tu kul 2.45pm - 4.45pm, slama 2 jam kat Dewan Jubli (DJ) skali lar ngan junior ktorg yg part 2 tu...paper aher tu paper En. Elly (lecturer ktorg) utk subjk Environmental Pollution & Monitoring...wah!!~ nak nanges aku jwb paper tu...(+_+)

Beberapa minit b4 masuk ke dlm DJ, ktorg bkumpul dulu kat luar tu...pastu aku sempat lg b'bincang ngan clsmate aku psl bebrp mende yg ktorg xphm n ade gak yg aku xsentuh lgsg..huhu..time tu aku, kinot, RS, sha, aza n aron dh dtg awal..ktorg2 bincang2 la psl ade la mende tu...tgk2 time exam, cun!!~ pe yg ktorg bincangkan td sumer kuar kat soklan subjektif... Aku mmg dah cuak gler...nsb la sempat bincang, so aku explain je lar mende tu ikut ape yg aku phm dr pnerangan dorg membe aku td...huhuhuhu~

Selesai je perjuangan n penderitaan ktorg slama 2jam dlm DJ tu, akhirnya ktorg merdeka n bebas jugak dari bebanan slama 1 sem nyh...huhuhu....MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!! hahaha....

Mulanya ktorg plan nak trus g KFC kat Desa Ilmu blkg Kolej Mulu tu...tp x jadi plak, sbb ari ujan...so, balek je la ke kamar masing2...ingatkan dorg x jd nak pg kfc ari tu td, tp jd jgak rupenyer...so, aku pon ajak la Kinot skali...mule2 die xnak sbb nak packing brg katanye...g pon letih, nak rehat...malas nak kuar g...aku pon pakse2 laa...bkn pakse, silap..tp pujokk...haa~ last2, nak jgak Kinot join..hehe, bjaya~~ ^_^

Dorg janji nak pg dlm kul bape ntah, aku dh lupe dh...after maghrib la agaknyer..pastu aku n Kinot g lar tggu kat library dulu, sbb mls nak tggu dorg kat dpn kolej, lame sgt...yg beznyer, after exam dh abes baru ktorg nak msk library, tu pon smata2 nak tgk tv jeww...ahaha...ape daa~

Dah lame gler tggu, lps isyak baru dorg gerak...ktorg pon kumpul la kat depan Mulu lg smentara mnunggu "Putera2" @ lebih sesuai lg kalo d pggil "Puteri2" environment yang sdang beradu...ahahha....xder la lame sgt pon, kejap je dorg siap mlm tu...time nak g tasek aritu baru la lame gler mnunggu nyer...mcm mnunggu mak daten ngah bdandan...hahahha!!!~ jgn mrh ye kwn2 ku sumer ^_^

Ktorg pon gerak la ke KFC pujaan hatiku...yg join mlm tu juz aku, Kinot, Mas, K.Anis, Ain, DD n RS jer...yg len xder..sabahan 2 org tu balek Sbh mlm tu jgak...Chan plak tpaksa g terminal, ade hal...yg len2 tu, xdpt la nak join...

Sampai dh kat KFC...yg bez nya...ktorg order snake plate 4, dinner plate 2..tp pkerja tu tsalah bg..die bg ktorg dinner plate 4, snake plate 2...mmg rezeki ktorg sgguh la mlm tu, uhuhu~ dah selesai urusan jual beli n tukar2 wang, kaMi pon amik la tmpt kat tgkat atas kfc tu...dok kat atas sronok lg, x ramai sgt org...hehe...kbetolan, ade jgak ramai dak2 uitm kat ctu mlm tu..haha...ramai yg nak njoy dulu after abis exam b4 balek ke kpg halaman masing2, bez2~



Fyi, dak2 kelas aku nih gila gmbr (GG), so mlm tu ktorg mmg bgmbr sakan laa....tak kire time mkn, maupun after mkn...yg penting ktorg dpt posing puas2 n masuk dlm gmbr..ahahha...mmg GG~ kalo blh, stp masa aku nak bgambar..seronok mcm tu..hohoho....

Lepas ktorg selesai mjamah hidangan n ruangan d kfc tu, ktorg pon bgerak la balek ke kolej... otw balek tu mcm biasa la, kaMi akan bhenti d mana2 tmpt yg sesuai utk bposing kejap...hahaha...yg tu xleh nak lepas, sdah mjadi kwajipan n tradisi kaMi d cni..hehehhe....

Begitu la mlm2 terakhir kaMi ramai2 bsama sblm bpisah utk cuti sem nih...kadang2 rindu gak, tp kdg2 sonok lar sbb kat umah lg bez..wahahha!!!~ memain2 jew, wpun ada kbenaran nya d ctu..ehehhe....
Papepon kwn2, thX 4 d memorial night..ahaha...ape2 je larr...yg pasti aku mmg sonok sgt mlm tu...hope we can go out 2gether2 bramai2 g 4 d next time...hehhe...


~ijat~

5 comments:

++harisu-sama++ said...

hehehe..aku suke post nih..well sem 4 dah selamat jadik kenangan dah..

n aku lupe nak post pasal g kfc tuhh *sebenarnye disengajakan sebab krisis bosan di mulu*

++harisu-sama++ said...

oo..lupe..cantik blog..tambah r chatbox,senang nak kutuk kau..apakah? haha!

eZad niMo said...

hehehe...trimas2~!!!
puji lg..i like!~
ahahha....

aku pun suke post ni, kalo x, xde nye ak nak post...haha...
ni pun ak mls nak edit g, siap cmtu je..hahaha...

eyy...ak x ret nak letak chatbox...mcmane ekk??
huhuhu~

++harisu-sama++ said...

takleh puji lelebeyh..t kau lupe diri! erk? haha!

o..kau tekan jek cbox aku. rasenye secara otomatik kau akan terlink kesitu. :p

eZad niMo said...

hahaha...ngengade tol...
ade plak aku lupe diri...
ngegeh kau ya,hahaha...

ok2..t aku cube...
thanks~