Nak tau lagi? Meh klik :)

Thursday, April 16, 2009

~kaMi~

www.tips-fb.com
eLo kWn2..
ni bKn nak citer paSaL kaMi the moVie @ serieS...
tp ni paSaL kaMi...
kaMi dLm kOntekS ayAt nyh meRujUk kePadA kAwaN2 sEkeLaS aku...
wAh, dah mcm org nak bdebat plak...
siap nak bkonteks2 plak ayat nye yew...haha~
RS, aku pinjam kO nyer ayat kejap..huhuhu~

ni lar wiLayAh kaMi, iaitu kEepErS~

ni tahun lepas...time ni sorg perajurit kaMi msh ada lg...
skrg beLiau teLah bhijrah ke daErah yg lain...

2nd batch kEepErS sumer kaMi 20 org perajurit ade dlm piX nyh...
so sweet~


ni waktu kaMi muda2 dulu...
kaMi mmg suka bpoSing~

ni lar rupa2 kaMi yg baru jek abes klas terakhir bsama en.wan
sedey2~


kaMi tdiRi drp 20 oRaNg pEraJurit2 yg bjUang uTk mnEruSkan hidOp d UiTM neh...d sini aku nak senaraikan nama2 kaMi yg tlh 2 thn bjuang n ada yg hampir maut namun slamat jua akhirnya...d mulakan dgn pEnghuLu kaMi yg baru jek d tabalkan mlalui suara ramai pada muSim ini, iaitu saudara hAriS taQuidDin a.k.a. RS~(aku suke pgil cmtu..ringkas, mudah n padat..huhuhu~)...aku suke kaco rs, sbb dia ni bdk kecik lg..wahahha~ tp jgn lihat beLiau dr luaran shj, krn beLiau larr pdebat kaMi yg tmasyhur skali (skaLi je larr ekk)...huhuhu~



kemudian d ikuti puLa oLeh SaudaRa RifDi a.k.a. dD @ abe yg sbLm ini mrupakan pEnghuLu beSar kEpaDa wiLayAh kaMi sUatu ketika duLu, iaitu KEEPERS...abe nyh xtaw lar cmana nak gtaw..huhu...yg pasti aritu dye tipoo kat tagged...waa!!!~ neXt sem nak ole2!!!~ xnak pasir pantai, huhuhu....setErusnya aku hanya akan pkenalkan mngikut UruTan naMa jek (gOmene)...


ahLi2 kEpaDa paSukan pejUang kaMi yg Lain d sErtai oLeh saudara beNard aTau lebih gEmar d kEnaLi dgN naMa bEnNet...ahLi kaMi iNi seOrg yG peMalu (sUatu keTikA duLu)...kEmudiAn kaMi d aNgGotAi dgN saUdara yG bnAma chArleS a.k.a. chAn...seOrg yg gEmaR mngEmukAkan psOaLan yg sUkar uTk d jwb (@ mLs nAk jwb)...stEruSnyA iaLah SaudAri chRisTina yg aKu suKe pangGil ngAn naMa nEti...seOrg yG nMpk keCik n nAkaL gak lAr..hohoho~ thEn kaMi adA sOrg mAmaT yg inGin mjAdi caSanoVa, naMun bjaYakah dia? dialah saudara dibaSrOn @ aRon...


sEteRusNya kta tErbang puLa ke SabAh bSama ahLi kaMi yg seOrg iNi... maKsud aku 2 oRg..oRg nyA riLek sAja ba..paStu mmg sPotting jga ini org...kaMi pnh SaMa2 pg smeNanjUng sAna uTk CatuR biStari...huhuhu..naMa dia fericLee @ fEriK...Sama2 dgN dia d siNi saBahan jga..org nya mCm penDiam ja, tp diAm2 ubi beriSi ba tu...jgn mcm2 ko..haha...Jafre ba nama dia, tp aku panggil dia jaf jaa...kaMi dua sAma grOup BEL sEm lePas..haha...buLe ba kaLo kau...


Skrg sy nAk pkenaLkan pulak ngan member kaMi yg lain, iaitu hAnis nAdhirAh @ kAk aniS...org nyew mmg mCm akak, ske bg naSihat n teguRan..tp aku jek yg xdew peRasaAn kot time k.aNiS tegur sem lepaS..wahahha~ soRry k.nis...hehhe...thEn kaMi ada hAziRah aNati @ aZie...yg SlaLu ngAn MastuRa @ maS...tp xSame bilek rr...huhuhu~mEreKa sLalu bSaMa...wAh, dH mCm aYat ikLan jek..haha...

iNi puLa jeJakA kaMi yg sgt aRif dLm bidAng mpkEnakaN org...mungKin aNda merUpaKan saLAh seOrg drp mangSa nya...naMa dia....iaLah...khAiruLniZam @ bOb...dia nih mMg gEmaR mnanyAkan teKa teKi yg bLh mbuAtkan kta t'tEka n t'tEki dgN soaLan2 n jwpn2 yg mmg laWak..maLah...dia seOrg kaWan yg mmg bez..huhuhu....diikuti puLa dgn mArcoS yg namanya sama dgn nama pengetua skoLah mnengah aku dulu...hahhaa....org nyer prihatin...dr part 1 lagi dia sLalU mnyelamatkan aku n mjadi kaWan yg sEtia..sampai skrg...(tp skrg kna foCus kat awek die larr...hohoh~)


pErajuRit yg seterusnya nih merupakan perajurit yg plg muda d dlm kumpuLan kaMi...orgnya sweet n huhuhu~ nama die nadZatuL shiMa @ aZzA...sLalu nya aku paYah nak tangkap ape yg dia ckpkan, sbb orgnya ske ckp laju sgt...hahhaa....oh ya...perajurit kami nih d temani dgn seorg lagi ahLi kaMi iaitu siti shafinAz @ sha...


neXt we moVe on to haSziana @ naNa...ahLi kaMi yg peTah bCakap n meRupaKan waKil pdEbAt kaMi d mEdaN pepEranGan yg turut dsertai juga oleh rS...ahLi kaMi ini dtemaNi dgN neTi dAn sheriLene aNnE @ shey (yG meRupaKan rOoMate)..shEy puLa seOrg peRajuRit yg tAmpAk lembUt n ayu...nAmun dia sememangnya begiTu...huhu..(dAh xtao nak kata pa lg)...


ahLi kaMi yg tErakhiR yg tuRut bjUang d mEdaN pePeraNgan iNi iaLah nUrSakinAh @ kiNot & raSyidah aiN @ aiN yg meruPakAn 2 oRg gadiS yg keCiL dan ComeL dan suke geLak...xde la geLak sgt, huhuh...naMun kedUa2 nya smeMangnya keCik...wahahha!!!



aKu puLak meRupakAn ahLi atau perajurit kaMi yg tdk bnaMa...hAnyaLah seOrg inSan yg biaSa yg haNya mAmpu mLihAt sErtA memErhatikAn shj ahLi2 kaMi naiK sOrg deMi sOrg...wahahha!!~ mCm xde maknanye jek... =P





begitu larr serba sedikit pngenalan dr aku mngenai perajurit2 kaMi nyh....
biaSa2 jek...
kaLo kOrg naK keNal lebey lagi ngan dOrg2 nyh sUma, kOrg p La cri kaMi kat tagged, facebook, friendster, myspace n smestinya d kLas kaMi...hohoho~
OpSs...xde klaS lagi dah, hehehe~


2nd bAtCh diP. in EnVirOnMenTaL hEaLth
UiTM SarAwaK



wat kaMi2 seKaLian (huhuhu~), sOry ekk kaLo ayat2 aku neh ade yg mnyinggung perasaan korg...kaLo ada yg tlebey @ tkurang dr aku slama kta kenal neh, aku mintak maap yew (mcm nak raya plak dh,huhu~)...aku ikhlas neh...aku arap kite sumer dpt g praktikal sama2 sem dpn, pastu dpt konvo sama2...aku xnak tjadi ape2 kat batch kte nyh....aku syg korg sumer wpun kekadang aku sakit gak kene korg, hanya org2 t'tentu jek yg phm..huhuhu....jgn simpan dendam, jgn gado2, jgn wat hal...kte sumer kena bjaya sama2...lagi...aku rindu larr nak msk klas same2 ngan korg lg...haha..sory ekk, emo sket...

dah larr...xnak lar emo sorg2 cmni...yg peling penting skrg nyh, aku nak wish korg sumer beZ of luck utk final exam nyh nti...4 ari je lagi...arap sumer lulus n dpt result yg gempaQ..huhuhu~ k,k...jom study, aku x study lg neh..hohoho....

Mina-San, gambaru yo!!!!~ alL d beZ!!!~v(^_~)v~

sincerely,
~ijat~

6 comments:

harisu-sama said...

huhuhu..kau wat post nih mcmlah dah takkan jumpe gi..
btw..kalau kau citer lebeyh2 sket pasal setiap sorg aku rase lebih ok..
hmm good job..
time aku tulis nih aku baru nak mule study (4.56pm/18.04.09)
waaa...teruklah aku sem nih~~~

eZad niMo said...

hahaha...mmg mcm tu r niat aku sbnrnyew...
in case kan, tkut2 x jumpe lg...
hohoho~
aku mmg nak wat lebey2 lg, tp kesuntukan masa, tenaga n mls dh time tu...
hahaha~
tenkiu2~ pes time ko puji aku kat blog...
huhuhu~(^_^)~
aku dah siap wat note...
nak ilek jap..huhuh~

harisu-sama said...

"in case kan, tkut2 x jumpe lg..."
+ ape kau merepek tuh? mesti nak cakap aku meninggal r tuh cuti sem nih,haha!

btw,1st time ek aku puji?
kejamnye aku~
kui3..*evil*

eZad niMo said...

ellooo....nape la membe aku sorg nih suke sgt ckp mende2 yg x btol ekk???
ish...mninggal2 jgn sebot la...
sepak kang... >:(

huhuu~
ko mmg kejam...
xsedar kew??
hahha...

najwa hazirah halmi said...

uitm ek??
smer la kiter...
but me in uitm s.alam...
bru bes foundation law kptm..
xtaw la dpr pursue kat uitm ker x..
i luv uitm...huhu~

eZad niMo said...

huhu...ha'a...kmi kat uitm srwk...
oww...kalo cmtu..apply la utk uitm...
uitm d hatiku...
hhaha....