Nak tau lagi? Meh klik :)

Thursday, April 2, 2009

Sembang Dalam Keretapi

www.tips-fb.com
Ada lah kisah dimana seorg Malaysian pulang dari melawat Singapore menaiki Keretaapi. Dia duduk lar dekat dgn tiga org yg lain bangsa nya. Mat salleh America, org Cuba, Mat Bangladesh. Mereka berborak la masing2 tentang cerita negara mrk.

Tiba2 mat America ni keluarkan duit dollar dan bakar dgn lighter duit tu. Pastu buang kat luar. Jadi tanye lar depa, "What do you do that for?" Mat America ni kata, "We have a lot of America dollar in US, don't worry"

Kemudian mat Cuba ni keluarkan Cuban curut. Dibakarnya curut tu... Lepas satu dua sedut, dia campak keluar. Depa tanya mat Cuba "What do you do that for?" mat Cuba tu pon kate larr, "We have a lot of Cuban cigar in my country".

Si mamat Malaysia ni perhati jek mat Bangla ni... Dok tengah cari idea apa pulak nak buat. Mat Malaysia ni tanpa melengahkan masa... Dia trus amik mat Bangladesh ni, pastu campak keluar tingkap. Belum sempat depa tanya, mat Malaysia ni kata, "Don't worry, we have a lot of them in Malaysia.

wakakka!!!~
ksian nya tedah~

6 comments:

aisya said...

hahahaha....
apa kata kau try polah kdak ya....

eZad_nimO said...

wohohoho~
mun aku, aku buang jak kau...
wahahaha!!!!~

harisu-sama said...

huhuhu..mereka juga manusia~

eZad_nimO said...

hahha....
ksian tdah~

mashmellowcweet said...

bagus2..idea yang bijak..kahkahkah

eZad niMo said...

nak cuba gak kew??~(@_@)~