Nak tau lagi? Meh klik :)

Monday, January 2, 2012

Ichi Ritoru No Namida

www.tips-fb.com
Assalamualaikum w.b.t.!!

Salam sejahtera semua, diharap kalian sihat-sihat belaka. Dah lama aku tak update, idea banyak tapi line internet yang tak berapa nak elok. Lagipun agak kesuntukan masa nak post entri baru ni.

Tadi aku bukak Facebook abang aku, pastu terjumpa la cerita 1 Litre Of Tears. Lama dah tak tengok cerita tu, memang sedih. Kalo korang belum pernah tengok lagi, boleh la tengok sekarang. Itu pun kalo berminat la.

1 Litre of Tears (Ichi Litre No Namida)

Cerita ni memang sedih, ia di amik dari kisah benar pasal sorang budak pompuan (Ikeuchi Aya) ni yang ada penyakit yang tak dapat disembuhkan. Dia start kena penyakit ni masa umo 15 tahun, pastu dia teruskan hidup sampai umo 25 tahun. Kira 10 tahun la dia dapat bertahan, tu pun memang sedih kalo tengok kisah dia.

Ni la wajah sebenar dia, Aya Kito

Dalam tempoh dia sakit tu, mak dia ngan sorang doktor yang rawat dia ni soh dia tulis diari. Jadi semua kisah hidup dia ada tercatat dalam diari tu. Kalo korang tengok cerita ni memang banyak la diari dia. Dia ni memang kuat la walaupun tengah sakit teruk, boyfriend dia pun tinggalkan dia bila tau dia sakit. Apa punya jantan la itu orang.

Baiklah, rasanya tu ja untuk kali ni. Nanti la update lagi, satu cukup~ :)

Zutto Ikite!
Nur Izzati

8 comments:

aisya said...

berkurun dah cerita tok eh..

eZad niMo said...

nyalah, teringat blt ba. ngga rah fb abbas tek ada nya post video tok, ya la terpikir nak post pasal tok juak, haha~

Kuronofu91 said...

drama ni 10X ganda sedih drpd filem ombak rindu...ombak rindu pun xleh lawan....hahah

eZad niMo said...

betul3~ dah tgk ombak rindu, kureng la~ :P

HeNRieTTa JoSe said...

Camne erk nk tgk citer nieh?kt youtube ada x?

eZad niMo said...

x pasti jugak, tp boleh cuba search kat youtube. sbb dulu abg sy yg download. kalo x pun, cuba tgk kat mysoju ke? slmt mencuba~ :)

busana muslim wanita said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

eZad niMo said...

thanks