Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, January 23, 2010

Perkembangan terbaru :)

www.tips-fb.com
Assalamualaikum & Salam sejahtera wat suma~!

Yeah, korang tengok arr. Camni la aku kalo dah dapat online. Belum sampai sehari g aku nyer citer yang terakhir tadi, aku dah publish baru g. Tengok, tengok!! Haa, ni menandakan yang aku memang rajin nak update blog. It's just that, keadaan yang tak mengizinkan. Takpe, jangan bersedih.

Terasa seronok plak nak sentiasa bercerita kat blog ni ek? Hehe, suke! Suke! :P Emmm... Rasanya kali nih aku nak citer sikit pasal perkembangan terbaru pembelajaran aku yang sekarang dah masuk semester akhir kat UiTM Sarawak nih.

Seperti yang korang sumer dah sedia maklum (kalo tak maklum g, meh cni aku maklumkan. Hahaha...), aku amik kos Diploma Kesihatan Persekitaran / Environmental Health (HS113) kat UiTM Sarawak (Kota Samarahan). Kos nih masih baru lagi kat UiTM Sarawak nih dan kami merupakan 2nd batch kat cni. Senior kitorang dah grade dah. Sekarang ni kebanyakan dorang ngah sambung degree, majoriti d UiTM Puncak Alam dan ada yang d UPM & tempat lain g. Ada jugak yang dapat kerja sebagai Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran (PPKP / AEHO) kat council. Tahniah wat suma senior ekk. Hope korang baek-baek je kayh! Rindu korang sebenarnya, hehehe...

Haa...yang tu tadi intro je. Sekarang nak habaq pasal kami nyer batch sekarang yang merupakan super senior kat cni sekarang. Ohoho, cambez jak bunyinya. Super Senior. Lalala~ :P Hahaha!! Ok, ok, berbalik pada topik kita tadi. Aku sekarang ngah praktikal kat Pejabat Kesihatan Daerah Bau (PKD Bau) bersama dengan 3 orang g classmates aku. Aritu aku ada citer pasal dorang, yang budak kecik sorang tu kurung aku dalam toilet, hahaha! Dorang la teman serumah aku selama 10 bulan (2 semester) kami berpraktikal nih. Pahit, manis, masam, tawar & masin, suma kami rasa bersama, hahaha! Dah la kitorang takder cuti sem, direct je 10 bulan tu. Cuti pon ikut orang yang dah keja, public holiday ja kot~ Tapi takper la, seronok la jugak kat tempat aku tu, hehehe... G pon time nih la kita dapat amik lots of experience aite??? Haa~

Sekarang nih kitorang sumer ngah busy ngan projek akhir tahun (FYP), yang sememangnya patut diambil serius oleh kami! Sangatlah serius! :-| Hahaha... Tapi memang betol la, mende nih penting untuk menentukan grade kami nanti. Waa, neves arr. Selain tu, kami akan ada exam jugak, macam setiap sem gak. Tapi exam kali ni berkaitan dengan makanan. Kami kena wat food premise inspection (Report), food sampling (Hands-on) & exam bertulis sket. Fuh! Agak menebeskan la jugak, takut tak tercapai akalmu je, lalala~

Untuk FYP, sekarang nih ngah dalam proses persediaan je. Kitorang dah dapat persetujuan dari kedua belah pihak, just menunggu something je lagi. Sori lar, aku taknak la mention pasal topik kitorang n detail pasal FYP aku nih. Biarlah aku abeskan je dulu. InsyaAllah, lepas kitorang nyer presentation aher bulan 4 nanti selesai, aku kasi taw kat korang ekk?? Tu pon kalo aku tak lupe n kalo takde ape masalah lah, tak janji pon. Hehehe... Aku just nak minta berkat n doa dari korang sumer je. Hope projek kitorang berjalan dengan lancar n dapat findings yang agak memuaskan, insyaAllah~~ Aminnn! Uhuhuhu~ Lupe lak... Hope jugak kitorang nyer result sem 6 nih memuaskan lah ye, it is my last chance before i can grade my diploma level. Uhuhuhu. T_T

Ermmm.... Selain tu, aku pon tak taw g nak taip ape sekarang nih. Blur kejap, ahaks! Ayoyo... Haihh... Macam nak mengeluh panjang je, tapi tak elok la pulak, uhuhuk~ Aku rasa macam risau la pulak. Ntah la, tak tao ape yang aku ngah fikirkan sekarang nih. Fikiran dah mula melayang ntah ke mana, tumpuan dah jaoh lari dari pemikiran. Kenapa agaknya aku jadi camni tetiber??? Wahhh..... Kepak eh, bak kata orang sarawak lah kan. Bukan kepak ayam tao, tapi kepak nih bermaksud penat, letih n yang sewaktu dengannya. Ahaha. Jangan tah kamu orang cakap suka ati ja kalo nda tao, nda bulih ba atu. Hehehe :P (Memang betol dah menyimpang arr aku sekarang. Tolong!! Tolong!! Hahaha...).

Ish, dah lar. Taknak la aku citer panjang-panjang g, kang makin menyimpang la plak. Tak dapat dah nak meneruskan perjuangan kat cni, aku terpaksa berhenti dan melarikan diri buat seketika waktu yang agak panjang. Ntah bila lagi aku kan kembali ke cni untuk menyambung sisa-sisa hidupku yang akan ku tinggalkan sebentar lagi. Aku harap kalian semua menanti akan kepulangan ku semula dengan penoh kesabaran, kerana aku pon tak tahu bila aku akan kembali lagi. Jangan lah dipaksa kalo dah tak dapat, takut nanti akan musnah berkecai jadinya. Wahahaha!!! Giler ahh! Ntah dari mane larr ayat pelik tadi tu tetiba muncul. Haiya~

Okeh, okeh! Sekalian alam, aku nak chow dulu. Korang jangan nakal-nakal tao! Kalo jatuh dalam longkang, angkat sendiri. Kalo tak dapat, dok je kat ctu senyap-senyap. T kalo ade orang lalu, kalo dia nak tolong, dia tolong larr. Tapi kena la ekhlas! Jangan nak selalu arapkan orang je. Sekali sekala takper arr jugak. Adik-adik, ingat pesan akak tadi tao! Wahahaha!! Dah, dah! Taknak citer banyak g, haih, haih!! (Aku memang camni realitinya, sorang budak yang banyak cakap, tapi tengok keadaan arr).

Yosh! Arigatou neh~! Hope to c u all again :)

Salam.

Yang merepek,
Nimo :)

8 comments:

Kaseh NazLieza said...

erm...mmg u suka bcerita...bgus...keep blogging..

Sendra said...

first time baca blog ni..u pandai bercerita juga ni ezad..ada gaya tersendiri time cerita kat entry ni..wahh.tgok..budak lahir tahun 9 semua dah nak habis belajar.hurmmm..

goodluck ehh ezad..

eZad niMo said...

Kaseh~
thanks!! hehehe...

Sendra~
time kaseh sbb sudi baca blog ni...
bakat tpendam lah tu agaknya kot? haha...
thanks2~!!
gudluck untuk sumer gak!!! :)

Jon Valle-Iturriaga Albors said...

;-)
Buen trabajo.
Suerte

Fatini said...

post aku suma best2..x jemu adk mmbaca..keep blogging..
dh rmai followers erk..

eZad niMo said...

kak fatini~ terima kasih atas sokongan semua.
hehe. insyaAllah akan diusahakan :)

harisu-sama a.k.a RS said...

lucah! tibe jek nyimpang..

eZad niMo said...

rs~ kau r nyimpang, dah r lucah! ahahah :D