Nak tau lagi? Meh klik :)

Tuesday, April 6, 2010

Puasa On9 :)

www.tips-fb.com
Salam Kembali~

Buat semua warga blogger, diharap kalian semua sihat belaka. Kali ni aku taknak merepek, walaupun kepala dah agak berat sangat. Aku just nak inform hal aku deal ngan kawan merangkap bestfren merangkap classmate aku jugak, yaitu harisu-sama (rs). As usual, bila dah dekat nak final exam, kami dua akan deal untuk tidak on9 melainkan search info yang berkaitan dengan pelajaran je. Selesai search, kami kena tutup web tu.

So, baru tadi kami buat deal lagi sekali untuk mula berpuasa on9 pada detik 12 tengah malam ini sehinggalah hari ahad (18 april 2010) sehari sebelum presentation projek akhir tahun kami. Maknanya di sini, pada hari ahad itu kami dah boleh mula on9 lagi. Jika salah seorang dari kami melanggar deal ni tadi, kami kena blanja pihak lawan dan hadiah juga kena disediakan.

Hanya dengan cara ini, aku dapat menyiapkan segala kerja yang tertunggak tanpa perlu memikirkan hal lain yang hanya membuang masa dan tidak berfaedah sahaja. Lagipun, semua ini amat membantu bagi aku yang lemah, leka serta lalai ini. Diharap aku mendapat doa, restu dan berkat dari korang semua. Wish me all the best and good luck for my report, exam, project and presentation k? May Allah Bless U All!!! :)

Sincerely me,
Ezad Nimo

10 comments:

saya_arief said...

bagus wat cam nih..
tapi sesungguhnye aku xmampun nk blanje member aku makan..adess..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah bgs tindakan korang nih!!

cayok..cayok...

dah lama giler x singgah sini. adesss.....

hang nadim said...

salam....nak kenal jerr..

om_rame said...

saLam kenaL....

eZad niMo said...

saya_arief~
ha'a, dua2 dpt btahan smpai ke phujung. so, xyah nak blanja dh, slmat duit haku, lalala~ :P

kinakoyu~
time kaseh, hehehe.. xper, senang2 singgah la cni lg.. hehehe :P

hang nadim~
salam.. kenal ler :)

om_rame~
salam kenal :)

nasikputeh said...

wah.
boleh pakai jugak cara ni.
takpe. next time cube la.

aken_surf said...

boleh ke puase on9...semoga berjaya

eZad niMo said...

nasikputeh: coba la, best jugak..hehehe...

aken: mmg boleh...dah berjaya dh pun, hehe.. thanks :)

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu mampir ya??

eZad niMo said...

aby~ salam. terima kasih :)