Nak tau lagi? Meh klik :)

Tuesday, April 6, 2010

Puasa On9 :)

10 speaker(s)
www.tips-fb.com
Salam Kembali~

Buat semua warga blogger, diharap kalian semua sihat belaka. Kali ni aku taknak merepek, walaupun kepala dah agak berat sangat. Aku just nak inform hal aku deal ngan kawan merangkap bestfren merangkap classmate aku jugak, yaitu harisu-sama (rs). As usual, bila dah dekat nak final exam, kami dua akan deal untuk tidak on9 melainkan search info yang berkaitan dengan pelajaran je. Selesai search, kami kena tutup web tu.

So, baru tadi kami buat deal lagi sekali untuk mula berpuasa on9 pada detik 12 tengah malam ini sehinggalah hari ahad (18 april 2010) sehari sebelum presentation projek akhir tahun kami. Maknanya di sini, pada hari ahad itu kami dah boleh mula on9 lagi. Jika salah seorang dari kami melanggar deal ni tadi, kami kena blanja pihak lawan dan hadiah juga kena disediakan.

Hanya dengan cara ini, aku dapat menyiapkan segala kerja yang tertunggak tanpa perlu memikirkan hal lain yang hanya membuang masa dan tidak berfaedah sahaja. Lagipun, semua ini amat membantu bagi aku yang lemah, leka serta lalai ini. Diharap aku mendapat doa, restu dan berkat dari korang semua. Wish me all the best and good luck for my report, exam, project and presentation k? May Allah Bless U All!!! :)

Sincerely me,
Ezad Nimo

Thursday, April 1, 2010

Ketensian dan Kerepekan Yang Melampau

1 speaker(s)
www.tips-fb.com
Salam semua warga blogger~ :D

Nothing much to share, just nak gtaw yang sekarang ni diriku amat tensi (tension) yang teramat sangat. Ni semua gara-gara tabiat buat keja last minute yang tak berubah lagi sejak dahulu kala. Haih~ ape nak jadi, aku pon tak tahu. :( I'm so down right now!!! Warghh!!! Tensi tahap gaban!!! ~x(

Tinggal tak kurang dari sebulan je lagi nak abes, pastu merdeka la haku. Ngahahaha!!! Riangnya dalam hati, ngehehehe~ :P Tapi dalam masa tak kurang dari sebulan tu jugak la aku terasa like i'm in hell right now!! Oh man~ Can't wait to finish all this, i want to take a deep breath smoothly~ cool... Ehe.

Aku ni pon satu gak. Dah tao due date tak lame g, masih gak bersuka ria dan berlari-lari di opis nih dengan gembiranya tanpa memikirkan masalah yang sedang melanda diriku ini. Ah toh kui~ Aku sekarang diibaratkan seperti seorang kanak-kanak idak bersalah yang hanya mengimpikan saat-saat kebebasan dimana daku dapat bermain dengan gembiranya tanpa perlu melakukan kerja-kerja orang dewasa. Daddy, help me~!!!!

Hahahha, saya sekarang berada di tahap yang kurang memuaskan, harap maklum. So, kalau ada ayat-ayat yang agak tidak difahami dalam n3 kali ni, harap maaf. Diriku tidak dapat memberikan kepuasan dalam pembacaan kalian dalam n3 kali ni. Segalanya dipenuhi dengan ayat-ayat kerepek yang aku sendiri pon tidak paham sepatah apa yang aku taip. Cuma terasa seronok je ingin menaip sepuas-puasnya sekarang. (Aku sekarang tengah menaip laju-laju tanpa henti walaupun telah ketandusan idea). (Wah, bestnya menaip~).

Ok la. Kembali normal. Malas nak merepek g. Time to study, exam is just around the corner. Due date for report utk exam pon x lama g. Sebelum aku parai, elok aku blah dulu. Btw, len kali aku nak post n3 pasal dinner pregraduate kitorang yang baru je berlangsung 3 april 2010 aritu kat Majestic Riverside Hotel kat Kuching.

Okidesu! Ja mata~

Ezad_Nimo