Nak tau lagi? Meh klik :)

Saturday, November 21, 2009

Menyepi Bukan Bererti Menghilang @ Melarikan Diri

20 speaker(s)
www.tips-fb.com

Salam semuanya!!!!~

Dah agak terlalu lame la jugak aku tak mengarang kat dlm blog nih, rindu beno rasanye...hehehhe.... Bukan aku taknak mengarang lagi, tapi agak buzy la jugak sekarang nih. Tambahan pula, agak sukar nak online (Line tu yang melarikan diri sebenarnya, kesian kat aku kan? huhuhuhu...)

Hmm...Sejak lame menyepi nih, dah terlalu banyak perkara terjadi kat aku. Tak tau plak macamana nak citer kat korang sumer. Huhuhu. Sekarang ni pon ngah blur, tak tau lagi nak karang ape sebenarnye. Kalo korang nak tao, aku bukak blog ni arini pon atas permintaan member merangkap classmate bersamaan dengan housemate aku la jugak, kuikuikui~ :P

Emm...Kalo nak dijadikan citer, aku ada satu citer nak stoly molly kat korang, ehe. Pagi tadi aku tetiber je rajin nak basuh semua pakaian-pakaian aku yang harum-harum tu. Terjadi la citer bile aku ngah syok membasuh, member serumah ngan aku nak g toilet, so aku terpaksa la bukak pintu n kasi jalan kat dier. Dah tu, aku teruskan je lar perjuangan aku dalam bidang membasuh ni. Dah puas membuang, member aku tadi pon keluar la dari toilet. Nak dijadikan citer, dah kuar tu dier dok kunci plak aku dari luar. Haih, memang saje je budak nih...(kesian kat aku).

Dah puas membasuh tadi, aku pon nak kuar la kejap. Tapi tak boleh dah, sebab aku dah d kurung kat dalam toilet, waaa~ T_T ~ Then aku pon cuba la ketuk ketuk pintu, tapi takde sape yang mendengarnye. Ahh, malas la aku nak buang mase g.

Nasib baik aku ade bawak tuala, leh la terus mandi sementara menunggu bantuan tiba. Aduh, agak geram la jugak! Dah abes mandi pon masih terkunci lg??! Pasukan penyelamat pon tak tiba lagi, ape daa... Kalo banjir ke, kebakaran ke, dah lame mampus kot aku kat dalam tu?? uhuhu... Takper, aku cube lagi.

Kali ni aku ketuk kuat-kuat n banyak kali g, pastu terpaksa menjerit memanggil-manggil nama dorang sorang-sorang. Tapi malangnya still macam tu jugak. Haihh, aku dah tak tao nak wat ape lg. Sedih, geram, marah, bengang, sumernye ader. Terasa macam nak pecahkan je pintu tu, tapi kesian plak kat tuan umah t, terpaksa repair pintu untuk kami. Hahaha. Aku cuba ikhtiar jalan laen. Aku amik la gunting, konon nak bukak pintu guna gunting la kot, Hahaha (pelik-pelik~). Tapi cobaan aku gagal lagi, gagal lagi.

Wah!! Aku memang dah geram giler time tu, apesal la dorang ni sorang pon tak dengar n datang tolong aku?? Aku terus terfikir, ntah-ntah dorang dah g kuar agaknya, tinggalkan aku sorang-sorang kat situ. Mane tak nye, senyap je umah, tak dengar ape-ape pon. Just dengar sora aku yang merintih meminta pertolongan, hahaha.

Pastu aku terus fikir, gile ah aku nak dok dalam toilet tu lame-lame. Mati laaa~ huhuhu~ Tak lame kemudian, aku terdengar bunyi phone aku. Ha! Ada orang call aku, macamana aku nak jawab???

Aku terus memanggil-manggil lagi name dorang, mane la tao masih ada manusia g kat umah tu selain aku. Siap aku jerit g, "Oii, ada orang ka kat umah tok??? Torang suma weyh!!! Ain??!! Kak Anis??!! Sher??!!" Haha, kesiannya aku..... Last-last aku terdengar bunyi tapak kaki, YES!!! Lega sket ati nih, huhu.

Aku terus panggil-panggil sambil ketuk-ketuk pintu. Haha, lawak lar... Orang ketuk pintu dari luar, aku plak ketuk dari dalam. Adoh, memang lawak giler. Tengok-tengok Sher yang datang menyelamat n bukak pintu untuk aku, huhuhu. Thanks Shey!!! Engkau lah penyelamatku!!! (Wahaha, sengal nyer ayat).

Tapi kan, kesian plak kat Sher. Ye lar, untung-untung je aku marah n ngamok kat dier, melepas geram jap. Aku cakap, "Kenak torang kurung aku kat dalam ya?? Pahal aku teriak-teriak nunggah nama torang, sorang pun sik datang???" Hahaha, dengan muke yang agak marah la jugak, aku lepaskan kat Sher. Sorry Sher, geram gilak tek, huhuhu.

Sebab tak puas ati dikurung, aku terus cek bilik, carik Ain. Tengok-tengok die ngah sedap tido??? Ya Allah, geram ati mek koh... Hahaha... Ye lar, dorang sumer tdo, daku dikurung n ditinggalkan d toilet sorang-sorang. Dengan pintu dapo g yang bertutup, mane la dorang nak dengar sangat sora aku yang kecil n comel ini. Ish ish ish, hujung minggu yang agak kelakar bagiku.

Hahaha, k la geng. Aku dah nak blah nih. Takleh lame sangat, nak balek umah g. Ni pon on9 kat Marrybrown (MB) je sebenarnye, haha. K, tata all!! Take care~

Salam!~