Nak tau lagi? Meh klik :)

Thursday, April 16, 2009

~kaMi~

6 speaker(s)
www.tips-fb.com
eLo kWn2..
ni bKn nak citer paSaL kaMi the moVie @ serieS...
tp ni paSaL kaMi...
kaMi dLm kOntekS ayAt nyh meRujUk kePadA kAwaN2 sEkeLaS aku...
wAh, dah mcm org nak bdebat plak...
siap nak bkonteks2 plak ayat nye yew...haha~
RS, aku pinjam kO nyer ayat kejap..huhuhu~

ni lar wiLayAh kaMi, iaitu kEepErS~

ni tahun lepas...time ni sorg perajurit kaMi msh ada lg...
skrg beLiau teLah bhijrah ke daErah yg lain...

2nd batch kEepErS sumer kaMi 20 org perajurit ade dlm piX nyh...
so sweet~


ni waktu kaMi muda2 dulu...
kaMi mmg suka bpoSing~

ni lar rupa2 kaMi yg baru jek abes klas terakhir bsama en.wan
sedey2~


kaMi tdiRi drp 20 oRaNg pEraJurit2 yg bjUang uTk mnEruSkan hidOp d UiTM neh...d sini aku nak senaraikan nama2 kaMi yg tlh 2 thn bjuang n ada yg hampir maut namun slamat jua akhirnya...d mulakan dgn pEnghuLu kaMi yg baru jek d tabalkan mlalui suara ramai pada muSim ini, iaitu saudara hAriS taQuidDin a.k.a. RS~(aku suke pgil cmtu..ringkas, mudah n padat..huhuhu~)...aku suke kaco rs, sbb dia ni bdk kecik lg..wahahha~ tp jgn lihat beLiau dr luaran shj, krn beLiau larr pdebat kaMi yg tmasyhur skali (skaLi je larr ekk)...huhuhu~



kemudian d ikuti puLa oLeh SaudaRa RifDi a.k.a. dD @ abe yg sbLm ini mrupakan pEnghuLu beSar kEpaDa wiLayAh kaMi sUatu ketika duLu, iaitu KEEPERS...abe nyh xtaw lar cmana nak gtaw..huhu...yg pasti aritu dye tipoo kat tagged...waa!!!~ neXt sem nak ole2!!!~ xnak pasir pantai, huhuhu....setErusnya aku hanya akan pkenalkan mngikut UruTan naMa jek (gOmene)...


ahLi2 kEpaDa paSukan pejUang kaMi yg Lain d sErtai oLeh saudara beNard aTau lebih gEmar d kEnaLi dgN naMa bEnNet...ahLi kaMi iNi seOrg yG peMalu (sUatu keTikA duLu)...kEmudiAn kaMi d aNgGotAi dgN saUdara yG bnAma chArleS a.k.a. chAn...seOrg yg gEmaR mngEmukAkan psOaLan yg sUkar uTk d jwb (@ mLs nAk jwb)...stEruSnyA iaLah SaudAri chRisTina yg aKu suKe pangGil ngAn naMa nEti...seOrg yG nMpk keCik n nAkaL gak lAr..hohoho~ thEn kaMi adA sOrg mAmaT yg inGin mjAdi caSanoVa, naMun bjaYakah dia? dialah saudara dibaSrOn @ aRon...


sEteRusNya kta tErbang puLa ke SabAh bSama ahLi kaMi yg seOrg iNi... maKsud aku 2 oRg..oRg nyA riLek sAja ba..paStu mmg sPotting jga ini org...kaMi pnh SaMa2 pg smeNanjUng sAna uTk CatuR biStari...huhuhu..naMa dia fericLee @ fEriK...Sama2 dgN dia d siNi saBahan jga..org nya mCm penDiam ja, tp diAm2 ubi beriSi ba tu...jgn mcm2 ko..haha...Jafre ba nama dia, tp aku panggil dia jaf jaa...kaMi dua sAma grOup BEL sEm lePas..haha...buLe ba kaLo kau...


Skrg sy nAk pkenaLkan pulak ngan member kaMi yg lain, iaitu hAnis nAdhirAh @ kAk aniS...org nyew mmg mCm akak, ske bg naSihat n teguRan..tp aku jek yg xdew peRasaAn kot time k.aNiS tegur sem lepaS..wahahha~ soRry k.nis...hehhe...thEn kaMi ada hAziRah aNati @ aZie...yg SlaLu ngAn MastuRa @ maS...tp xSame bilek rr...huhuhu~mEreKa sLalu bSaMa...wAh, dH mCm aYat ikLan jek..haha...

iNi puLa jeJakA kaMi yg sgt aRif dLm bidAng mpkEnakaN org...mungKin aNda merUpaKan saLAh seOrg drp mangSa nya...naMa dia....iaLah...khAiruLniZam @ bOb...dia nih mMg gEmaR mnanyAkan teKa teKi yg bLh mbuAtkan kta t'tEka n t'tEki dgN soaLan2 n jwpn2 yg mmg laWak..maLah...dia seOrg kaWan yg mmg bez..huhuhu....diikuti puLa dgn mArcoS yg namanya sama dgn nama pengetua skoLah mnengah aku dulu...hahhaa....org nyer prihatin...dr part 1 lagi dia sLalU mnyelamatkan aku n mjadi kaWan yg sEtia..sampai skrg...(tp skrg kna foCus kat awek die larr...hohoh~)


pErajuRit yg seterusnya nih merupakan perajurit yg plg muda d dlm kumpuLan kaMi...orgnya sweet n huhuhu~ nama die nadZatuL shiMa @ aZzA...sLalu nya aku paYah nak tangkap ape yg dia ckpkan, sbb orgnya ske ckp laju sgt...hahhaa....oh ya...perajurit kami nih d temani dgn seorg lagi ahLi kaMi iaitu siti shafinAz @ sha...


neXt we moVe on to haSziana @ naNa...ahLi kaMi yg peTah bCakap n meRupaKan waKil pdEbAt kaMi d mEdaN pepEranGan yg turut dsertai juga oleh rS...ahLi kaMi ini dtemaNi dgN neTi dAn sheriLene aNnE @ shey (yG meRupaKan rOoMate)..shEy puLa seOrg peRajuRit yg tAmpAk lembUt n ayu...nAmun dia sememangnya begiTu...huhu..(dAh xtao nak kata pa lg)...


ahLi kaMi yg tErakhiR yg tuRut bjUang d mEdaN pePeraNgan iNi iaLah nUrSakinAh @ kiNot & raSyidah aiN @ aiN yg meruPakAn 2 oRg gadiS yg keCiL dan ComeL dan suke geLak...xde la geLak sgt, huhuh...naMun kedUa2 nya smeMangnya keCik...wahahha!!!



aKu puLak meRupakAn ahLi atau perajurit kaMi yg tdk bnaMa...hAnyaLah seOrg inSan yg biaSa yg haNya mAmpu mLihAt sErtA memErhatikAn shj ahLi2 kaMi naiK sOrg deMi sOrg...wahahha!!~ mCm xde maknanye jek... =P





begitu larr serba sedikit pngenalan dr aku mngenai perajurit2 kaMi nyh....
biaSa2 jek...
kaLo kOrg naK keNal lebey lagi ngan dOrg2 nyh sUma, kOrg p La cri kaMi kat tagged, facebook, friendster, myspace n smestinya d kLas kaMi...hohoho~
OpSs...xde klaS lagi dah, hehehe~


2nd bAtCh diP. in EnVirOnMenTaL hEaLth
UiTM SarAwaK



wat kaMi2 seKaLian (huhuhu~), sOry ekk kaLo ayat2 aku neh ade yg mnyinggung perasaan korg...kaLo ada yg tlebey @ tkurang dr aku slama kta kenal neh, aku mintak maap yew (mcm nak raya plak dh,huhu~)...aku ikhlas neh...aku arap kite sumer dpt g praktikal sama2 sem dpn, pastu dpt konvo sama2...aku xnak tjadi ape2 kat batch kte nyh....aku syg korg sumer wpun kekadang aku sakit gak kene korg, hanya org2 t'tentu jek yg phm..huhuhu....jgn simpan dendam, jgn gado2, jgn wat hal...kte sumer kena bjaya sama2...lagi...aku rindu larr nak msk klas same2 ngan korg lg...haha..sory ekk, emo sket...

dah larr...xnak lar emo sorg2 cmni...yg peling penting skrg nyh, aku nak wish korg sumer beZ of luck utk final exam nyh nti...4 ari je lagi...arap sumer lulus n dpt result yg gempaQ..huhuhu~ k,k...jom study, aku x study lg neh..hohoho....

Mina-San, gambaru yo!!!!~ alL d beZ!!!~v(^_~)v~

sincerely,
~ijat~

Saturday, April 4, 2009

sWimMing pOoL!!~

2 speaker(s)
www.tips-fb.com
saLam~

huhuhu~
waaa...sedey2....
xdpt weyh mandi kat swimming pool aritu...(T_T)~
sbb mase x cukup....
kena plak ari jumaat, org nak g solat jumaat...
so, pOoL pon kena la tutop awal tghari tOo~
adoOyaii~

tp xper rr...
xdpt mandi pon, dpt gak men air jek...
hahahha~
siap amek sample air lg, mmg seronok..
hahha...
dahtu ktorg siap posing2 lg kat tepi kolam tu...
(terasa mcm artis yg dlm majalah mangga tu plak)
kuikuikui~

emm....
mlm nyh ader dner KEEPERS!!!~
weee~~~
(nak mkn puas2..hohoho~)
xtao lar cmner rupa aku time dner t...
mmg misteri, huhuhu~

okeyh2~
beta berangkat dulu...
t sembang2 g...
ja mata~(^_~)V~

Thursday, April 2, 2009

aKu yg nGah kebingOngAn~(+_+)~uWaaa!!!

2 speaker(s)
www.tips-fb.com
huhuhu....

waa~ mmg bingong yg t'amat sgt larr~~
dah lar proposal aku neh x siap lg...
due date plak xlame lg...
dh tu test pon bderet...
sato ape pon aku x study lg...
pheh~ mmg naya aku~(+_+)~

then, aku pon sato gak....
pesal lak aku xnak merajinkan diri nyh...
haih, kepelikan plak aku....
mmg aku nyh jenis org yg xder keinsafan @ ksedaran lg kot??
huhuhu~ sedey2~(TT_)~

dh r kpala wa ngah fenin nyh...
dh nk meletop mcm bom atom kat mane ntah, aku pon xtao...
hohoho~ skati jek aku nyh merepek kan...
hehehe~

tgk la nyh....
skrg pon aku msh ada masa g nak layan blog nyh...
kan ke elok kalo aku memartabatkan masa yg ade skrg nyh utk wat proposal yg mbosankan tuh...
xpon, elok aku tdo jek sbb mata pon dh ngntok nyh...
huhuhu~

tp kan, aku nk citer ckit...
esok kmi sekelas g swimming pool....
jgn jeles, wahahaha~
aku excited sbb aku dh pandai berenang
hohoho~

pheh~
mcm xplu jek aku cter sumer nyh skrg...
emmm.....
paper pon, esok aku gtaw la kat korg pe jd ngan aku kat swimming pool tu...
adakah aku akan terjun ke dlm pool tu??
adakah aku akan berenang dgn bebas n gumbiranya???
tak pon, adakah aku akan tenggelam???
ataupon aku mls nak terjun...
juz dok tepi n tgk jek dak2 kelas aku berenang2 sakan???

huh~ mmg byk psoalan nyew skrg....
apa2 pon....
kte tggu n lihat jek apa yg kan tjadi besok....
jgn risau, aku akan gtaw...
hohohoho~

ok larr....
nak tdo dah...
mlm pon dh mkin siang nyh...
(aku pon xphm, wahahaha!!!)

ok2,
aku blah dlu weyh~
ja mata!~
oyasumi nasai~(^_^)v~

ZORRO, ROBIN HOOD & ORANG ASLI

4 speaker(s)
www.tips-fb.com
Pada satu ketika, ada satu pertandingan untuk orang ramai menunjukkan kehebatan masing-masing menggunakan senjata. Ada 2 peserta yang dapat masuk akhir, Zorro dengan Robin Hood. Mereka berdua pun masuk dalam hutan untuk berjalan-jalan sambil mencari idea untuk pertandingan mereka. Sedang mereka berjalan-jalan, mereka terjumpa seorang perempuan dari kaum orang asli yang sungguh cantik. Mereka berdua sepakat untuk bertarung dan siapa yang menang akan dapat berkahwin dengan perempuan tersebut.

Mereka pun memanggil perempuan tersebut dan meletakkan sebiji epal di atas kepala perempuan itu. Mula-mula Zorro yang mulakan pertandingan. Dia pun bergerak sejauh 50 meter dari perempuan itu dan membaling PEDANGnya ke arah epal di atas kepala perempuan itu. Zuuupppp, terbelah dua epal itu. Pergggghh, dengan bangganya, si Zorro menjerit... "I AM ZORRO....."

Kemudian giliran Robin Hood pulak. Dia mengambil jarak 100 meter. Kemudian menggunakan ANAK PANAHnya. Zuuupppp, terbelah dua epal yang baru diletak di atas kepala perempuan asli itu. Dengan jobonya jugak.... si Robin Hood berkata.... " I AM ROBIN HOOD............"

Sedang mereka bertarung, lalulah seorang penduduk lelaki orang asli di situ. Dia merasa tercabar kerana dengan senang-lenangnya perempuan kaum dia nak dikahwinkan dengan orang luar. Jadi, atas rasa tanggungjawab, dia pun masuklah pertandingan itu jugak. Dengan menggunakan sumpit dan jarak 150 meter, kini giliran orang asli tu pulak. ZZZZUUUUUPPPPP.............!!!! PPRRAAPP. Kena kepala perempuan itu dan mati. Dengan selamba orang asli itu berkata............."I AM SORRY....!!"

SALESMAN YANG KESIAN

4 speaker(s)
www.tips-fb.com
Seorang salesman 'vacum cleaner' menuju ke sebuah rumah. Diketuknya pintu depan. Belum sempat wanita tuan rumah itu berkata sepatah pun, ia menghamburkan segala macam kotoran ke karpet ruang tamu. "Puan," katanya, "saya yakin akan kemampuan mesin ini. Karpet ini akan bersih kembali dalam sekelip mata. Jika nanti masih ada kotoran yang tertinggal, saya bersedia memakannya." "Kalau begitu," kata nyonya itu,"Mulailah makan. Rumah kami belum punya eletrik."

kentut~

4 speaker(s)
www.tips-fb.com
Seorang perempuan tua berjumpa seorang doktor dan bertanya, "Doktor, saya ada masalah dengan perut yang selalu berangin, tapi ianya tidak pernah menganggu saya...kentut saya tak pernah berbau, dan senyap. Jadi saya selalu kentut.

Doktor meminta penjelasan lebih lanjut dari perempuan tua itu..., dan perempuan tua itu berkata, "Sebenarnya, saya sudah kentut sebanyak 20 kali ketika berada dihadapan doktor. Mungkin doktor tak tau sebab kentut saya tidak berbau dan senyap."

Sambil menarik nafas.. dan tersekat2 ..Doktor itu menjawab, "Ok, sekarang ambil pil ini dan datang jumpa saya minggu depan."

Seminggu selepas itu, perempuan tua itu kembali. "Tuan Doktor," panggilnya sambil marah-marah, "Saya tak tau pil apa yang yang doktor beri pada saya, tapi sekarang kentut saya... walaupun masih senyap...tapi baunya sangat busuk."

Doktor itu membalas, "Bagus!!! kita sudah mengubati hidung makcik yang tersumbat , sekarang,mari saya periksa telinga makcik."

Sembang Dalam Keretapi

6 speaker(s)
www.tips-fb.com
Ada lah kisah dimana seorg Malaysian pulang dari melawat Singapore menaiki Keretaapi. Dia duduk lar dekat dgn tiga org yg lain bangsa nya. Mat salleh America, org Cuba, Mat Bangladesh. Mereka berborak la masing2 tentang cerita negara mrk.

Tiba2 mat America ni keluarkan duit dollar dan bakar dgn lighter duit tu. Pastu buang kat luar. Jadi tanye lar depa, "What do you do that for?" Mat America ni kata, "We have a lot of America dollar in US, don't worry"

Kemudian mat Cuba ni keluarkan Cuban curut. Dibakarnya curut tu... Lepas satu dua sedut, dia campak keluar. Depa tanya mat Cuba "What do you do that for?" mat Cuba tu pon kate larr, "We have a lot of Cuban cigar in my country".

Si mamat Malaysia ni perhati jek mat Bangla ni... Dok tengah cari idea apa pulak nak buat. Mat Malaysia ni tanpa melengahkan masa... Dia trus amik mat Bangladesh ni, pastu campak keluar tingkap. Belum sempat depa tanya, mat Malaysia ni kata, "Don't worry, we have a lot of them in Malaysia.

wakakka!!!~
ksian nya tedah~

Business Man Baru

4 speaker(s)
www.tips-fb.com
Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membukak satu pejabat baru...al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap luap nak bukak business...tak tahu lah business apa...nanti aku tanya..!!Pejabat dia tu tak laaa banyak sangat barangan pejabat yang diisinya...ada laa 3 biji
meja dan kerusi tiap satu... almarinya.. stationerynya la...tong sampahnya la... dan yang patut
patut kena isi kat pejabat dan especially talipon...!!

Dia ni boss kat pejabat tu...selepas mengemas bilik pejabat, dia pon releks laaa kat dalam opis
dia tu...ye laaa...boss lah katakan?!! Mula lah berangan tu......berangan ni...!!

Tiba tiba pintu pejabat diketuk dari luar...ah!!...mesti pelanggan datang ni...lalu disuruhnya
orang yang diketuk pintu tu masuk... masa tu jugak dia angkat talipon dan ceritalah projek besar
- juta2x...pura pura kat depan orang yang datang tadi...orang yang datang tadi hanya duduk diam tak kata apa apa...

Bila dah puas cakap sampailah masa dia letak talipon tu...lalu dia pon kata kat pelanggan yang
masuk tadi...errr!...maaflah... sibuk sikit...maklumlah projek tu...projek ni....tak boleh nak
biar...kena arrange appointment dengan client...so...boleh saya bantu??

Dengan selamba pelanggan itu kata... "Err...boss...saya ni dari Syarikat Talikom... datang nak
sambung talian talipon...!!"

hahaha!!!~ aku plak yg tgelak....
korg penah ka mlalui pengalaman yg mcm ni..???
kuikuikui~